På invigningen träffade rektor Pernilla Alexandersson och barnen på Starens Förskola clowner från Clownclubben, sjukhusclownerna i Sörmland. (Foto: Eskilstuna Kommun)

Invigning av Starens Förskola i Torshälla

Utklädda pedagoger, clowner och trädplanering – och så var de nya lokalerna och utegården vid Starens Förskola i Torshälla officiellt invigda.

Bygget vid Starens Förskola startade våren 2021. Nu är de nya lokalerna färdiga och barnen har flyttat in. Lokalerna är välkomnande och utformade så det finns bibliotek, olika ateljéer för skapande och digitala lärmiljöer.

– Lokalerna skapar möjlighet för språkliga möten, lässtunder, kreativitet, inspirerande och nyskapande undervisning för barnen idag och många år framåt. Böcker och läsning är viktigt, och vi vill öka barnens lust att läsa, så verksamheten ska genomsyras av böcker och pedagoger ska vara språkliga förebilder. Detta ska genomsyra verksamheten. Vi vill att varje barn ska utvecklas till den bästa möjliga version av sig själv, förklarar Pernilla Alexandersson, rektor på Starens Förskola i Torshälla.

Fortsatt renovering

Nu ska renovering av de äldre delarna påbörjas, och det arbetet beräknas vara klart våren 2023. Här kommer det finnas bland annat två avdelningar för de yngsta barnen med anpassade lokaler, matsal, utematsal och nytt kök. När ut- och ombyggnaden är klara kommer det att finnas plats för cirka 160 barn jämfört med idag då förskolan har plats för 120 barn.

Ordförande i förskolenämnden, Björn Larsson (S), tillsammans med förskolans rektor Pernilla Alexandersson och Kommunfastigheters vd Fredrik Elf höll tal. Sen var det dags för barnen att hjälpa till att plantera ett träd som ska stå på utegården.

Därefter serverades fika och sedan fick besökarna titta på de nya lokalerna.

Förskolan centralt placerad i Torshälla

Starens Förskola är belägen i de centrala delarna av Torshälla. Det är en nybyggd förskola med tre hemvister: Jätten, Draken och Trollet. Förskolan har tillgång till en rik närmiljö med bland annat skog, lekparker, Torshargs Idrottsplats, bibliotek och Ellfolk Arena.

Läs också: Invigning av nya lokaler på Hattmakarens Förskola i Eskilstuna

You May Also Like