Förskolan har nu blivit flera våningar – något som blivit allt vanligare när det är ont om mark…

Invigning av nya lokaler på Hattmakarens Förskola i Eskilstuna

Den nya byggnaden vid Hattmakarens Förskola är nu färdig. Arbetet startade i augusti 2020, och nu i veckan var det dags att inviga de nya lokalerna. Även konstverket Oy och Gogs Affär avtäcktes under invigningen. Det är förskolans fyraåringar som inspirerat konstnären Eva Fornåå i hennes skapande.

Sång, tal på rövarspråk och bandklippning – och så var de nya lokalerna och gården vid Hattmakarens Förskola officiellt invigda. Hösten 2020 startade bygget vid Hattmakarens Förskola i stadsdelen Skogsängen. Nu är de nya lokalerna alltså färdiga och barnen har flyttat in. Här finns bland annat matsal, bibliotek, olika ateljéer och digitala lärmiljöer. Renovering av de äldre delarna pågår och de arbetena beräknas vara klara under hösten och vintern i år.

Ordförande i förskolenämnden, Björn Larsson (S), invigde de nya lokalerna på rövarspråk, och eftersom det handlade om förskolan Hattmakaren var han lämpligt nog iklädd en slokhatt. Sången ”Okända djur” och förskolans fyraåringar har inspirerat konstnären Eva Fornåås utformning av konstverket Oy och Gogs Affär som nu finns på gården. Figuren Gog hade inte vågat sig till invigningen, men de delar av verket som var på plats avtäcktes i alla fall under sång av besökarna. Efter bandklippningen serverades kaffe, cupcakes och glass, sedan fick besökarna titta på de nya lokalerna. (Foto: Eskilstuna Kommun)

Lokaler för framtiden

– Lokalerna och uterummen skapar möjlighet för kreativitet, inspirerande och nyskapande undervisning för barnen idag och många år framåt, säger Clara Aurich, rektor på Hattmakarens Förskola.

På bilden syns delar av konstverket Oy av konstnären Eva Fornåå som avtäcktes under invigningen. Skapandet av verket har inspirerats av förskolans fyraåringar. (Foto: Eskilstuna Kommun)

You May Also Like