Israel eskalerar på alla fronter – Trump förordar bombning av Irans kärnanläggningar

När Donald Trump igår kommenterade Joe Bidens uttalande om att Israel bör avhålla sig från att attackera Irans kärnvapenanläggningar gjorde han klart att han var av motsatt mening.

– När han (Biden) … Läs mer “Israel eskalerar på alla fronter – Trump förordar bombning av Irans kärnanläggningar”

Read more

Eskilstuna Kommun ska spara – Missbruksboendet i Hemlaås föreslås läggas ner

Vid Socialnämndens sammanträde i nästa vecka kommer nämnden att besluta om nya förslag för att få en ekonomi i balans. Man ska då ta ställning till ett förslag om nedläggning av ett … Läs mer “Eskilstuna Kommun ska spara – Missbruksboendet i Hemlaås föreslås läggas ner”

Read more

Eskilstuna Kommun utnämnd till Årets Anhörigkommun 2024

Anhörigas Riksförbunds utmärkelse Årets Anhörigkommun går i år till Eskilstuna Kommun. Priset tilldelas årligen den kommun som gjort mest för att stötta och uppmärksamma anhöriga.

I sin övergripande motivering skriver Anhörigas Riksförbund … Läs mer “Eskilstuna Kommun utnämnd till Årets Anhörigkommun 2024”

Read more

Massakrerna i Gaza-området fortgår i oförminskad skala – 99 dödade de senaste 24 timmarna

Samtidigt som många dödsoffer skördas genom de israeliska bombningarna av Beirut och andra delar av Libanon mal terrorn mot den palestinska befolkningen i Gaza-området på med oförminskad styrka.

Antalet dödade i Gaza-området … Läs mer “Massakrerna i Gaza-området fortgår i oförminskad skala – 99 dödade de senaste 24 timmarna”

Read more

Terrormorden i Jaffa – Skulle kunna vara ett dåd beställt av Netanyahus kolonialistregim

Peter Widén:

Varje dag nås vi av rapporter om att tiotals, ibland över hundra, palestinier har mördats av den israeliska terrormaskinen på Gazaremsan. De har dödats genom urskiljningslösa bombningar,artilleri och maskingevär. En … Läs mer “Terrormorden i Jaffa – Skulle kunna vara ett dåd beställt av Netanyahus kolonialistregim”

Read more

STOPPA ISRAELS KRIG OCH FOLKMORD!

Detta uttalande har gjorts av föreningen Socialistisk Politik, som också står bakom nättidningen Internationalen.

*******

Israels krigsmaskin tycks inte tveka. Oavsett civila offer, folkrätt och internationella opinioner eskaleras slaktandet, från Gaza och … Läs mer “STOPPA ISRAELS KRIG OCH FOLKMORD!”

Read more

Eskilstuna utnämnd till Sveriges Miljöbästa Kommun 2024

När tidningen Aktuell Hållbarhet presenterade årets rankning av Sveriges miljöbästa kommuner under onsdagen gick förstaplatsen till Eskilstuna!

Det är 16:e året i rad som Aktuell Hållbarhets kommunrankning tar tempen på kommunernas hållbarhetsarbete … Läs mer “Eskilstuna utnämnd till Sveriges Miljöbästa Kommun 2024”

Read more

Israels strategi: Ett regionalt storkrig och fördrivning av den palestinska befolkningen från Gaza och Västbanken

Den israeliske högerpolitikern Naftali Bennet, tidigare premiärminister (2021-2022) formulerade igår den plan kring vilken hela den israeliska högern står enad kring. Efter den iranska missilattacken twittrade Bennet:

Detta ger oss den bästa … Läs mer “Israels strategi: Ett regionalt storkrig och fördrivning av den palestinska befolkningen från Gaza och Västbanken”

Read more

“Folk vill ha skogen kvar!” – Möte om skogen och kyrkans anmälan om avverkning i Hälleforsnäs

PRESSMEDDELANDE

Tisdag 8:e oktober kl. 18 hålls ett möte i Folkets Hus i Hälleforsnäs. Det handlar om att Kyrkan genom Strängnäs Stift anmält till Skogsstyrelsen att man kommer att föryngringsavverka (kalhugga) och … Läs mer ““Folk vill ha skogen kvar!” – Möte om skogen och kyrkans anmälan om avverkning i Hälleforsnäs”

Read more

Arbetet mot arbetslivskriminalitet fortsätter i Eskilstuna

Eskilstuna Kommun fortsätter sitt arbete med så kallade tillsynsbesök hos lokala företag. Detta har man gjort tillsammans med Polisen och en rad andra myndigheter som Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Arbetsmiljöverket.

I förra veckan … Läs mer “Arbetet mot arbetslivskriminalitet fortsätter i Eskilstuna”

Read more

Konstutställning – Blått hav och pittoreska franska gränder

I samband med Kulturnatten 28 september i Eskilstuna ordnade Konstfrämjandet Sörmland en minnesutställning med tavlor av konstnären Pentti Johannes Sutelainen. Utställningen visades i Kulturhuset Royal, som är den gamla Royalbiografen vid Järntorget.… Läs mer “Konstutställning – Blått hav och pittoreska franska gränder”

Read more

Libanon: Israel angriper med tanks och artilleri och bombar Beirut – Gaza: Massakrerna fortsätter

Iran-stödda Hizbollah har länge och tydligt klargjort att i samma stund som Israel upphör med attackerna och massakrerna i Gaza-området kommer man från Hizbollahs sida att upphöra med beskjutningen av det israeliska … Läs mer “Libanon: Israel angriper med tanks och artilleri och bombar Beirut – Gaza: Massakrerna fortsätter”

Read more