”Gemensamt ansvar att agera mot ekonomisk brottslighet”

Säkerhet och brottsförebyggande åtgärder har blivit allt viktigare för näringslivet. Den organiserade brottsligheten med smuggling, bedrägeri, bidrags-, cyber-, vapen- och narkotikabrott har vuxit kraftigt. Globaliseringen och digitaliseringen har möjliggjort för en stor … Läs mer “”Gemensamt ansvar att agera mot ekonomisk brottslighet””

Read more

Vägvalet – för personer som vill lämna den kriminella miljön i Eskilstuna

Under de senaste veckorna har avhopparverksamheten Vägvalet haft en kampanj som vänt sig till kriminella genom reklamskyltar i Eskilstuna. Det rapporterar SVT Sörmland nu i veckan. Det är första gången som Vägvalet … Läs mer “Vägvalet – för personer som vill lämna den kriminella miljön i Eskilstuna”

Read more

“Du har fkn missat livet Mannen, pengar E meningen med livet” – Jakten på snabba pengar, den nya folksporten

Jag har under en tid funderat på att skriva ett inlägg om gängkriminaliteten. Tanken har varit att ta upp frågan om den livsstil som många av de gängkriminella eftersträvar. En fråga som … Läs mer ““Du har fkn missat livet Mannen, pengar E meningen med livet” – Jakten på snabba pengar, den nya folksporten”

Read more

Polisen om den senaste tidens grova våldsbrott i bland annat Eskilstuna

Under måndagen höll Polisregion Öst (där Eskilstuna ingår) en pressträff i Linköping. Där berättade regionpolischefen och polisområdescheferna hur arbetet mot det grova kriminella våldet ska ske framåt. Den senaste tiden har stuckit … Läs mer “Polisen om den senaste tidens grova våldsbrott i bland annat Eskilstuna”

Read more

Militära vapen från Ukraina smugglas till Finland och andra EU-länder

När tillgängligheten av militära vapen ökar så ökar också risken för vapenstöld av kriminella gäng.

Så blev det efter krigen i Jugoslavien och Balkan under 1990-talet. Då flödade militära vapen in i … Läs mer “Militära vapen från Ukraina smugglas till Finland och andra EU-länder”

Read more

Årbybor i Eskilstuna vill se en högre polisnärvaro samt kameraövervakning i sitt bostadsområde

Mötesplatsen i stadsdelen Årby i Eskilstuna hade under helgen extraöppet – både lördag och söndag. Detta efter fredagens skottlossning i området. (se tidigare artikel)

En skottlossning som renderade i att två personer … Läs mer “Årbybor i Eskilstuna vill se en högre polisnärvaro samt kameraövervakning i sitt bostadsområde”

Read more

Kommunstyrelsens ordf. i Eskilstuna, Jimmy Jansson: “Dags att hänga ut dessa kända brottsaktiva i sociala medier”

Polisen har ännu inte gripit någon efter fredagskvällens skjutning i stadsdelen Årby i Eskilstuna – ett vansinnesdåd som alltså renderade i att en kvinna och ett litet barn skottskadades. (se tidigare artikel)… Läs mer “Kommunstyrelsens ordf. i Eskilstuna, Jimmy Jansson: “Dags att hänga ut dessa kända brottsaktiva i sociala medier””

Read more

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson besökte Årby i Eskilstuna

Under ett besök i Eskilstuna på tisdagen besökte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) stadsdelen Årby – en stadsdel som den senaste tiden drabbats mycket hårt av våld och skottlossningar.

Flera områden … Läs mer “Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson besökte Årby i Eskilstuna”

Read more

“När välfärden försvinner tar kriminaliteten vid”

Under sommaren har det gängrelaterade våldet blossat upp i Stockholmsförorterna runt Järvafältet. Den senaste i en rad dödsskjutningar ägde rum i Husby 27 augusti, då en ung man blev nermejad i ett bostadsområde på Trondheimsgatan under eftermiddagen med lekande barn alldeles i närheten. Läs mer ““När välfärden försvinner tar kriminaliteten vid””
Read more