Under tisdagseftermiddagen fortsätter människor att besöka mordplatsen – man har med sig blommor och ljus…

Två släppta på fri fot efter dödsskjutningen i Eskilstuna

Två personer, som tidigare anhölls som misstänkta för inblandning i dödsskjutningen på Bellmansplan, har nu försatts på fri fot. Två andra personer sitter fortsatt frihetsberövade – de är misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

Under tisdagseftermiddagen fortsätter människor att besöka mordplatsen – man har med sig blommor och ljus. Man samlas en stund för att prata och trösta varandra.

Det var under måndagen som en ung man sköts till döds på Bellmansplan i Eskilstuna – mitt på blanka eftermiddagen bland flera vittnen som rörde sig i området. På tisdagseftermiddagen meddelade Polisen att två av de fyra anhållna nu släppts på fri fot. Misstankar mot de två släppta kvarstår dock, men bevisningsläget räcker inte för att hålla dem fortsatt frihetsberövade.

Har inget med mordet att göra

De två personer som fortsatt sitter frihetsberövade ska dock inte vara misstänkta för inblandning i dödsskjutningen. De sitter anhållna misstänkta för bland annat grovt vapenbrott – men det är alltså inte relaterat till måndagens dödsskjutning.

Polisen söker fler vittnen

Trots att det fanns gott om vittnen, som Polisen redan pratat med, så vill man gärna komma i kontakt med fler vittnen. Polisen vädjar därför till allmänheten att höra av sig om man tror sig veta något eller har sett något. Dödsskjutningen ägde alltså rum under måndagseftermiddagen strax före klockan fyra vid Bellmansplan i Eskilstuna. (Se tidigare artikel)

Polisen har under tisdagen satt in trygghetsskapande åtgärder på Brunnsbacken/Bellmansplan, och man kommer att finnas på plats tills vidare…

Fröslunda Fritidsgård har extra öppet

Fröslunda Fritidsgård i Fröslunda Centrum har extra öppet under tisdagskvällen mellan klockan 17 och 21. Där finns också stödpersoner att prata med för de ungdomar som kan behöva stöd. POSOM är en beredskapsfunktion som kan aktiveras vid allvarliga händelser. De ger psykiskt och socialt stöd och möjlighet till samtal då människor varit med om eller bevittnat en allvarlig händelse.

Fröslunda Fritidsgård ligger i Fröslunda Centrum…

You May Also Like