Under måndagseftermiddagen arbetade Räddningstjänsten på platsen med både rökdykare och drönare… (Foto: Anne-Lie Pettersson)

Eskilstuna: Vindsbrand i flerfamiljshus – Boende evakuerades

Vid fyratiden på måndagseftermiddagen inkom larm om en vindsbrand i ett flerfamiljshus på Norr i Eskilstuna – närmare bestämt på Västra Storgatan i närheten av Klosters Kyrka. Polisen samverkade med Räddningstjänsten som konstaterade att det handlade om en fullt utvecklad brand i vindsutrymmet på ett trevåningshus.

Boende i huset evakuerades till en uppsamlingsplats i en närliggande skola. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada i samband med branden.

Oklart hur branden startade

– När branden är helt släckt kommer vinden att spärras av i väntan på att en teknisk undersökning ska kunna genomföras. Brottsrubriceringen är i nuläget mordbrand, men det finns inga misstänkta personer eller frihetsberövanden i samband med branden, berättar Polisens presstalesperson.

Under eftermiddagen arbetade Räddningstjänsten på platsen med både rökdykare och drönare. Det för att lokalisera värmekällor på taket. Det handlade om en ordentlig brand, enligt räddningspersonal på platsen. Strax före klockan sex meddelade Räddningstjänsten att branden var släckt. Man räknar med att de boende ska kunna återvända till sina lägenheter under måndagskvällen. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen en bit in på måndagskvällen…

Elfel kan vara orsaken

Uppdatering tisdag (23/4) Polisen säger nu att ett elfel kan vara orsaken bakom vindsbranden på Västra Storgatan i Eskilstuna under måndagen. Enligt Polisen finns det tecken som tyder på det. Därmed misstänker Polisen inte längre något brott. Under natten mot idag tisdag har man haft bevakning av byggnaden. Ingen kom till skada i samband med branden.

You May Also Like