Under måndagskvällen strömmade folk till platsen för att bland annat tända ljus och marschaller…

Sorg efter dödsskjutningen på Bellmansplan

På tisdagsmorgonen är det lugnt på mordplatsen där en ung man sköts till döds under måndagseftermiddagen – men spåren är desto tydligare.

Efter att Polisen sent på måndagskvällen slutligen hävt avspärrningarna började folk strömma till. Många hade med sig ljus och marschaller. Marschallerna tändes och placerades i en hjärtformation på gräset bredvid mordplatsen. Under tisdagsmorgonen brann fortfarande marschallerna i morgonsolens ljus.

Fyra personer anhållna

Under måndagskvällen fortsatte Polisen arbetet med utredningen gällande mord. Inga ytterligare personer har gripits utöver de fyra som greps under måndagseftermiddagen. (Se tidigare artikel)

Polisen har säkrat spår

De fyra personer som greps under måndagseftermiddagen är nu anhållna misstänkta för inblandning i händelsen. Tekniker har varit på plats på brottsplatsen och den tekniska undersökningen är alltså avslutad. Spår har säkrats, men i nuläget kan eller vill man inte berätta om vilka spår det gäller med hänsyn till förundersökningen. Uppgifter gör dock gällande att en stor mängd tomhylsor ska ha hittats på platsen efter skottlossningen.

15 skottlossningar i år

Måndagens dödsskjutning på Bellmansplan gör nu att Eskilstuna är uppe i 15 skottlossningar bara i år. Frågan många nu ställer sig är om Polisen verkligen har situationen under kontroll i Eskilstuna.

Mannen som avled under måndagen var i 25-årsåldern. Han var hemmahörande i Eskilstuna och känd av Polisen sedan tidigare ärenden…

You May Also Like