Polisen hade mycket stora resurser på plats kort efter skottlossningen…

Skottlossning på Bellmansplan i Eskilstuna – man ihjälskjuten!

Strax före klockan fyra på måndagseftermiddagen ägde en skottlossning rum på Bellmansplan i Eskilstuna. En man hämtades kort därpå med ambulans. Han ska senare ha rapporterats som avliden.

Vittnesuppgifter gör gällande att det ska ha hörts sju till åtta skott avlossas på Skogstorpsvägen förbi Bellmansplan. En man ska därefter ha blivit liggandes i korsningen – till synes livlös.

Stort polispådrag

Bara fem minuter senare hade Polisen ett mycket stort antal patruller på plats. Man spärrade av ett stort område runt hela korsningen, vilket ledde till att inga fordon kunde passera den aktuella sträckan i eftermiddagsrusningen, och långa köer bildades. Samtidigt anlände också ambulans till platsen.

Mannen avled av sina skador

Den skjutne mannen fördes sedan till Mälarsjukhuset. Enligt uppgifter skulle han då vara mycket svårt skadad då han blivit träffad av flera skott, bland annat i huvudet. Senare under kvällen bekräftade Polisen att mannen avlidit av sina skador. Det ska vara en man i 25-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Mycket folk rörde sig i området

Polisen behöll sedan ett stort antal patruller på plats för att påbörja dörrknackning och förhör med vittnen. Det var vid tillfället ganska många personer som rörde sig i det aktuella området, så det finns alltså gott om vittnen. Bellmansplan är ett aktivt område med en av Eskilstunas stora infartsleder och med busshållplatser på båda sidor om korsningen. Skottlossningen ägde således rum mitt på blanka eftermiddagen bland många människor i rörelse.

Fyra personer gripna

En stund senare sattes också polishelikopter in i spaningsarbetet. Ytterligare något senare kom uppgifter om att Polisen gripit två personer som misstänks vara inblandade i skottlossningen. En halvtimme senare, vid halvsextiden, meddelar Polisen att man gripit ytterligare två personer som misstänks ha inblandning i händelsen. Sammanlagt är alltså fyra personer gripna. De gripna ska förhöras varpå åklagare ska ta ställning till om de ska anhållas eller släppas. Polisen rubricerar i nuläget det hela som mord samt grovt vapenbrott.

Under måndagskvällen kommer en teknisk undersökning att ske på brottsplatsen…

Hela korsningen förbi Bellmansplan spärrades av, varpå det bildades långa bilköer i eftermiddagsrusningen…

You May Also Like