Eskilstuna: Hårt trafikerad korsning ska bli cirkulationsplats – imorgon släcks trafikljusen ner

En av Eskilstunas mest trafikerade korsningar ska göras om till en cirkulationsplats (rondell). I morgon måndag (26/2) släcker man ner trafikljusen i korsningen. Det handlar om korsningen Tullgatan/Kungsgatan i centrala Eskilstuna.

Att … Läs mer “Eskilstuna: Hårt trafikerad korsning ska bli cirkulationsplats – imorgon släcks trafikljusen ner”

Read more

Byggstart för cirkulationsplats vid Strängnäsvägen i Eskilstuna – ”Ber invånarna om tålamod och förståelse”

I slutet av vecka 43 inleds förberedelserna inför byggstarten av den nya cirkulationsplatsen på Strängnäsvägen i Eskilstuna. Målet med cirkulationsplatsen är att förbättra trafiksituationen i området, vilket eFOLKET tidigare skrivit om. Trafiksituationen … Läs mer “Byggstart för cirkulationsplats vid Strängnäsvägen i Eskilstuna – ”Ber invånarna om tålamod och förståelse””

Read more

Eskilstuna: Ny cirkulationsplats på Strängnäsvägen ska förbättra trafiksituationen i Odlaren

Eskilstuna Kommun ska bygga en ny cirkulationsplats (rondell) på Strängnäsvägen. Den ska förbättra trafikflödet, minska köerna och få bort genomfartstrafiken i stadsdelen Odlaren.

Trafiksituationen vid Kungsladugårdsgatan/Strängnäsvägen har varit ansträngd under en längre … Läs mer “Eskilstuna: Ny cirkulationsplats på Strängnäsvägen ska förbättra trafiksituationen i Odlaren”

Read more

Vilstabron stängs av och hela Vilsta Friluftsområde i Eskilstuna ska utvecklas

I början på veckan stängdes Vilstabron i Eskilstuna av. Bron är i behov av renovering.

Vilstabron, som är en gång och cykelbro, är idag 60 år gammal. Enligt Eskilstuna Kommun är det … Läs mer “Vilstabron stängs av och hela Vilsta Friluftsområde i Eskilstuna ska utvecklas”

Read more

Sju personer blev av med körkortet vid Hammarbykorset i Eskilstuna

Trafikpolisen i Eskilstuna har i dagarna haft ett flertal hastighetskontroller på Väg 953 (Mälarvägen) vid Hammarbykorset.

På platsen bygger man just nu en cirkulationsplats. (Se tidigare artikel) Arbetare och arbetsfordon rör sig … Läs mer “Sju personer blev av med körkortet vid Hammarbykorset i Eskilstuna”

Read more

Carlavägen/Vasavägen stängs av för trafik – i sju veckor!

Med början den 28 februari (måndag nästa vecka) kommer ​Carlavägen/Vasavägen i Eskilstuna att stängs av helt för fordonstrafik mellan Stensborgsgatan och Sveavägen. Avstängningen kommer att bestå tills i mitten av april. Eskilstuna … Läs mer “Carlavägen/Vasavägen stängs av för trafik – i sju veckor!”

Read more