Korsningen Tullgatan/Kungsgatan är en av Eskilstunas mest trafikerade korsningar. Under rusningstid brukar det bildas långa köer i anslutning till korsningen…

Eskilstuna: Hårt trafikerad korsning ska bli cirkulationsplats – imorgon släcks trafikljusen ner

En av Eskilstunas mest trafikerade korsningar ska göras om till en cirkulationsplats (rondell). I morgon måndag (26/2) släcker man ner trafikljusen i korsningen. Det handlar om korsningen Tullgatan/Kungsgatan i centrala Eskilstuna.

Att stänga ner trafikljusen i korsningen är ett första steg i arbetet. När trafikljusen är släckta gäller istället vägmärken. Arbetet med själva rondellen väntas dra igång på allvar i vecka 10. Under arbetet kommer trafiken i centrala Eskilstuna delvis att ledas om. Som bilist får man räkna med att det kommer att bli en del störningar under en tid. Kommunen hoppas dock att trafikanterna ska ha överseende med detta, då det ju är för deras skull som arbetet nu görs.

Ska minska långa köer

Korsningen Tullgatan/Kungsgatan är en av Eskilstunas mest trafikerade korsningar. Under rusningstid, framförallt på sena eftermiddagar, brukar det bildas långa köer i anslutning till korsningen. En cirkulationsplats kommer förhoppningsvis att minska dessa köer, säger man på Kommunen.

Den röda markeringen på kartan visar korsningen Tullgatan/Kungsgatan inne i centrala Eskilstuna.

You May Also Like