Hammarbykorset – en hårt olycksdrabbad korsning strax utanför Eskilstuna.

Olycksdrabbade Hammarbykorset byggs om till cirkulationsplats

Den mycket olycksdrabbade korsningen Hammarbykorset ska nu till mångas glädje byggas om till en rondell. Under själva byggtiden kommer en tillfällig sidoväg att omleda trafiken förbi rondellbygget.

Att man nu bygger om Hammarbykorset till en cirkulationsplats handlar framför allt om ökad trafiksäkerhet. Olyckorna har under åren varit många – ibland med mycket tragisk utgång. För bara några år sedan omkom en 17-årig flicka i samband med en olycka på den aktuella platsen. Flickan färdades på en moped och krockade med en skåpbil. Chauffören till skåpbilen dömdes senare för vållande till annans död.

Trafiken leds om under arbetet

Hammarbykorset ligger på Mälarvägen, eller Väg 953 som den också heter. Mälarvägen är den väg som idag används när man ska ta sig mellan Eskilstuna och Sundbyholm. Själva arbetet med den nya rondellen inleds nu under maj månad. Under arbetets gång kommer alltså trafiken att ledas om på en tillfällig sidoväg. Hela arbetet beräknas vara klart någon gång i månadsskiftet november/december.

Den röda ringen på kartan visar Hammarbykorset – en korsning mellan vägarna 952 och 953 norr om Eskilstuna och vidare ut mot Sundbyholm.

You May Also Like