Torshälla: Nu startar en markanvisningstävling gällande Gjutaren – Kan omvandlas till bostäder och viss handel

Kanske har du sett den gamla industritomten Gjutaren i Torshälla? Den ligger centralt mitt emot Holmberget och Holmbergsparken. Nu gör Eskilstuna Kommun en nysatsning för att hitta en aktör som har både … Läs mer “Torshälla: Nu startar en markanvisningstävling gällande Gjutaren – Kan omvandlas till bostäder och viss handel”

Read more

Eskilstuna vann tävlingen om Sveriges fulaste parkeringsplats!

Eskilstuna har vunnit den inte så ärofyllda tävlingen ”Sveriges fulaste parkeringsplats”. Som eFOLKET skrivit tidigare handlar det om den jättelika parkeringsplatsen i stadsdelen Årby.

I tävlingen ”kämpade” tio parkeringsplatser i Sverige om … Läs mer “Eskilstuna vann tävlingen om Sveriges fulaste parkeringsplats!”

Read more

Inget höghus – Regeringen säger nej till Eskilstunas överklagande om kvarteret Nötknäpparen

Regeringen har nu avslagit Eskilstuna Kommuns överklagan gällande kvarteret Nötknäpparen i stadsdelen Munktellstaden. Därmed ligger Länsstyrelsens tidigare beslut fast om att upphäva detaljplanen i det så kallade Slakthusområdet.

Regeringen har meddelat sitt … Läs mer “Inget höghus – Regeringen säger nej till Eskilstunas överklagande om kvarteret Nötknäpparen”

Read more