Underlaget på den hårt trafikerade bron är delvis av trä.

Bron på Brogatan i Torshälla stängs av – i två månader!

Från och med idag måndag stängs bron på Brogatan i Torshälla av för fordonstrafik. Underlaget på bron är i dåligt skick och behöver renoveras. Avstängningen kommer att vara i minst två månader.

Brogatan är en av de mest trafikerade gatorna i Torshälla och avstängningen kommer att ställa till en del problem för trafikanterna. Även Eskilstunas stadsbussar trafikerar dagligen bron – varje timme. Fotgängare och cyklister ska dock enligt uppgift kunna fortsätta att använda bron under renoveringstiden, säger man.

Hårt trafikerad

Bron ligger mellan Östra Torget  och Edvardslund. På ena sidan ligger Torshälla Centrum med en hel del butiker och på den andra sidan finns bland annat skola och vårdcentral. Detta gör att bron används flitigt varje dag. Underlaget på bron är delvis gjort i trä. Det underlaget har lappats och lagats provisoriskt vid tidigare tillfällen, men nu behöver ett mer omfattande reparationsarbete göras – därav den långa avstängningen på drygt två månader.

Alternativa vägar

Man hoppas nu att trafikanter ska ha överseende med det pågående arbetet – det är ju trots allt för deras skull som arbetet görs. Som bilist får man försöka hitta andra vägar, men det kan bli en ganska stor omväg…

You May Also Like