Underlaget på den hårt trafikerade bron är delvis av trä.

Nya datum för broavstängning i Torshälla!

När stängs bron på Brogatan i Torshälla av för trafik? Svaret på den frågan är från och med den 21 mars.

På grund av att Eskilstuna Kommun inte uppdaterat informationen på sin hemsida har media gått ut med felaktiga datum för reparationsarbetet på bron på Brogatan i Torshälla – så även vi på tidningen eFOLKET. Nu heter det att reparationen kommer att ske mellan den 21 mars fram till den 15 maj. Det betyder i så fall att avstängningen inte blir fullt så långvarig som man först befarade.

Stängs av för all fordonstrafik

Brogatan är en av de mest trafikerade gatorna i Torshälla och avstängningen kommer att ställa till en del problem för trafikanterna. Även Eskilstunas stadsbussar trafikerar dagligen bron – varje timme. Fotgängare och cyklister ska dock enligt uppgift kunna fortsätta att använda bron under renoveringstiden, säger man.

Hårt trafikerad

Bron ligger mellan Östra Torget och Edvardslund. På ena sidan ligger Torshälla Centrum med en hel del butiker och på den andra sidan finns bland annat skola och vårdcentral. Detta gör att bron används flitigt varje dag. Underlaget på bron är delvis gjort i trä. Det underlaget har lappats och lagats provisoriskt vid tidigare tillfällen, men nu behöver ett mer omfattande reparationsarbete göras – därav avstängningen av bron.

Alternativa vägar

Man hoppas nu att trafikanter ska ha överseende med det kommande arbetet – det är ju trots allt för deras skull som arbetet ska göras. Som bilist får man under våren försöka hitta andra vägar, men det kan bli en ganska stor omväg. Även stadsbussarna kommer att påverkas. För mer information om hur kan man gå in på Sörmlandstrafikens hemsida.

You May Also Like