– Jag och vi alla är så jävla trötta på detta pågående och utdragna övergrepp på vårt samhälle som dessa avskräden håller på med, säger Kommunstyrelsen ordf. Jimmy Jansson (S) i en kommentar på Facebook…

Kommunstyrelsens ordf. i Eskilstuna, Jimmy Jansson: “Dags att hänga ut dessa kända brottsaktiva i sociala medier”

Polisen har ännu inte gripit någon efter fredagskvällens skjutning i stadsdelen Årby i Eskilstuna – ett vansinnesdåd som alltså renderade i att en kvinna och ett litet barn skottskadades. (se tidigare artikel)

Enligt Polisen ska kvinnan och barnet lyckligtvis inte ha fått livshotande skador. Enligt uppgifter ska skjutningen ha ägt rum i närheten av en lekplats i området. Det var också i anslutning till lekplatsen som kvinnan och det lilla barnet hittades skottskadade. De två tros dock inte ha varit själva måltavlan för skjutningen. Enligt uppgifter ska flera skott ha avlossats – både fönster och fasader i området har träffats av skott.

“Total likgiltighet för andra människors liv”

Polisens presstalesperson, Johnny Gustafsson, säger i en kommentar till SVT Sörmland:

– Den eller de som gjort det här har visat en total likgiltighet för andra människors liv.

Kommunen satte in krisstödjare

Under fredagskvällen aktiverade Eskilstuna Kommun sin krisstödsorganisation, POSOM. Krisstödjare fanns under kvällen på plats ute i stadsdelen Årby, och oroliga människor kunde då få någon att prata med.

Jimmy Jansson ryter till

Strax efter händelsen i Årby publicerade Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson (S), ett inlägg på sin Facebook-sida – ett inlägg där han tydligt visar sin ilska och avsky mot de som begår dessa handlingar. Jimmy Jansson säger i sitt inlägg bland annat:

– Gränserna är passerade sedan länge. Nu är överträdelsen förödande och kräver kastade handskar. När människors bostäder, bostadsområden och oskyldiga utsätts för vad som kan liknas med krigsliknande situationer så krävs drakoniska åtgärder för att med kraft slå tillbaka. Kvinnor och barn, familjer som är ute och leker – när dessa blir måltavlor, då får tamejfan samhället kasta handskarna och sätta hårt mot hårt. Polisen och samhället vet vilka dessa vansinniga och empatilösa individer är. Det är dags att det skapar problem för dem! Det är slut på tålamodet nu, sedan länge. Jag förväntar mig att alla som sitter på någon möjlighet att påverka i stort och smått agerar.

Jimmy Jansson säger vidare att:

– Nu får det vara nog med att gömma sig bakom sekretess mellan myndigheter. De bostäder som dessa kriminella bor i ska om de används för denna brottslighet ha sina hyreskontrakt förverkade. Socialtjänsten måste placera dem så långt bort det bara går och så länge det bara går. De måste bort från gatorna! Springer man runt med vapen ska man låsas in på extremt lång tid, omedelbart.

“Dags att hänga ut dem i sociala medier?”

– De ÄR kända. Sluta skydda dem! Häng ut dem! Dra fram dem i ljuset! Låt alla Eskilstunabor få veta vilka de är! Gör livet vidrigt för dem! Få bort dem från våra gator. Nu! Det kanske är brottsligt, men inte värre än att mörda. Dags att hänga ut dessa kända brottsaktiva i sociala medier? Så att alla kan se dem! Veta vilka de är? Jag och vi alla är så jävla trötta på detta pågående och utdragna övergrepp på vårt samhälle som dessa avskräden håller på med. När börjar allmänheten ta saken i egna händer för att få dessa individer att betala? Då har vi en fullständig katastrof, säger Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson (S).

Hela inlägget går att läsa på Jimmy Janssons Facebook-sida. Där kan man också läsa hundratals svar och kommentarer från Eskilstunaborna.

Utredningen går vidare

Polisen jobbar nu under helgen vidare med skottlossningen i Årby i Eskilstuna. I nuläget klassas det hela som mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten. Det går bra att ringa Polisen på telefonnummer 11414. Man kan också tipsa Polisen via ett tipsformulär på Polisens hemsida.

You May Also Like