Bildskapare: Henryk Niestrój / Pixabay.

Varning för ny rån- och inbrottsmetod

En 30-årig kvinna utsattes i Eskilstuna under natten mellan fredag och lördag för en ny rån- och inbrottsmetod.

Kvinnan befann sig på fredagskvällen på restaurang Pitchers i Eskilstuna i sällskap med en vän. Hon blev bjuden på två glas vin, och efter det minns hon inget mer än att hon plötsligt stod på en bakgård i Nyfors och samtalade med en okänd man. Hon upptäckte då att hennes handväska var försvunnen.

Den 30-åriga kvinnan begav sig till sina föräldrar, där hon övernattade. När hon nästa morgon gick hem till sin lägenhet med hjälp av den extranyckel som föräldrarna haft, upptäckte hon att bostaden var fullständigt genomsökt och plundrad på allt av värde. Eftersom ytterdörren inte var uppbruten, måste tjuvarna ha gått in med den nyckel som funnits i den försvunna handväskan.

– Eftersom jag hade mitt ID-kort i handväskan, har det varit enkelt för tjuvarna att söka mig på hitta.se eller liknande för att ta reda på var jag bor, berättar den utsatta kvinnan för eFOLKET.

Med tanke på omständigheterna, är det troligt att kvinnan blivit drogad av något som någon av gärningspersonerna lagt i hennes vinglas på Pitchers. Den brottsutsatta kvinnan vill nu varna andra för detta tillvägagångssätt.

– Förvara inte ditt ID-kort i en handväska som du lätt kan bli av med, uppmanar kvinnan.

You May Also Like