Ett större område i bostadsområdet Lagersberg spärrades under natten av i väntan på en kriminalteknisk undersökning – Den skottskadade mannen i 30-årsåldern hittades i ett trapphus med allvarliga skador…

Skottlossning i Lagersberg i Eskilstuna – Man allvarligt skadad

Strax efter klockan ett natten mot idag söndag fick Polisen larm om smällar i stadsdelen Lagersberg/Stenby i Eskilstuna. Samtidigt får Polisen uppgifter om en skadad person på Lagrådsgatan som ligger i bostadsområdet Lagersberg.

Väl på plats kunde Polisen lokalisera en skottskadad person, en man i 30-årsåldern, i ett trapphus till ett flerfamiljshus, och en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har under natten inletts.

Allvarligt skadad

– Den skottskadade mannen fördes med ambulans till Mälarsjukhuset. Skadorna bedöms som allvarliga, berättar Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

– Vi spärrade under natten av platsen för en teknisk undersökning, och vi har arbetat med informationsinhämtning i form av framförallt vittnesförhör, säger Marcus Anefur.

Ingen gripen

Under söndagsmorgonen är ett större område fortfarande avspärrat i bostadsområdet Lagersberg. Polisen har i nuläget ingen gripen i ärendet. Detta var den tredje skottlossningen i Eskilstuna på mindre än tio dagar. I de två tidigare ärendena har en person avlidit, och en person skadats allvarligt. Det finns i nuläget inga fler uppgifter kring den skottskadade mannen i 30-årsåldern…

You May Also Like