Sexy hands – Det nya dejtingprogrammet

Samma dag som mitt inlägg “Hur många dejtingsåpor finns det – Nästan lika många som det finns lingon i världen”, publicerades i eFOLKET dyker det upp en trailer på SVT om ännu ett dejtingprogram på SVT som heter “Sexy hands”, ett dejtingprogram för alla som kan teckenspråk, hörande som döva.

“Ett blinddejtingprogram utöver det vanliga, där insidan verkligen blir det riktigt viktiga och teckenspråkets sanna kraft kommer vara avgörande. I Sexy hands söker singlar kärleken med hjälp av teckenspråket som är kärlekens språk. De som möts ser inte varandra utan får bara kommunicera genom att sticka ut armarna genom väggen.”.

I första avsnittet som börjar onsdag 24 november får vi möta:

“Otto, 27-årig långdistanslöpare och grafisk designer, är veckans singel. Och de som tävlar om hans gunst är Frida, 23 år, Annika, 24 år, samt Sandija, 26 år. Blinddejtingprogrammet där tre kandidater kämpar för att vinna singelns hjärta enbart med hjälp av teckenspråk”.

Min avsikt är inte att raljera. Jag bara förundras över att det finns en sådan uppsjö av dejtingprogram. Lägger man till “Sexy hands” är vi uppe i runt 25 svenska dejtingprogram.

Att man valt att kalla programmet “Sexy hands” är väl för att det ska kittla lite extra av nyfikenhet.

Lästips. Eller snarare se- och lyssnatips:

Det handlar om teckenspråkstolken Tommy Krångh som blev något av en världskändis genom sina inlevelsefulla teckenspråksgestaltningar i samband med Melodifestivalen 2105.

PS. Aftonbladets horoskop spådde att torsdagen 18 november för mig skulle bli “händelserik och känsloladdad med kärlek, passion och drama… bitvis ansträngande, men också romantiskt och roligt”. Det var bluff och båg.

Det enda som hände utöver det vanliga var att min bil krånglade och nu står på verkstad. Kanske det räknas som dramatik – men knappast “kärlek, passion och romantik”.

Rolf Waltersson

You May Also Like