Om felaktigheter i en replik till Rolf Waltersson

Den 29 november publicerade eFOLKET ett inpass från Rolf Waltersson med rubriken: “Annie Lööf gömmer huvudet i dyngstacken”.

Texten behandlar Centerpartiets historia med avseende på rasistiska och antisemitiska inslag till och med i partiprogrammet fram till 1946. Centerpartiet hette under denna period Bondeförbundet.

Detta inlägg publicerades också i Eskilstuna-Kuriren. Rolf fick flera svar. Bland annat från Martina Johansson (riksdagsledamot representerande … Läs mer

Läs mer

Även solen har sina fläckar

Det pratas om de politiska partierna historia som inte alltid varit helt fläckfria och ärofulla.

Men det finns många andra som också har ett förflutet man helst vill ska falla i glömska. Till exempel media, inte minst våran dagspress, har “skelett i garderoben” man inte vill ska komma ut i dagsljuset.

För ett tag sedan hittade jag en mängd dagstidningar … Läs mer

Läs mer

Eskilstuna-Kurirens säljs – Oro bland de anställda

Eskilstuna-Kuriren säljs. Den stiftelse som äger Eskilstuna-Kuriren säljer nu tidningen samt de övriga tidningarna som ingår i Sörmlands Media – Sörmlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren – till den privata tidningskoncernen NTM.

NTM är en medie- och diversekoncern med bland annat ägande i hotellbranschen förutom i medieföretag. Företaget har totalt cirka 1 300 anställda med en omsättning på 1,8 miljarder kronor. NTM-koncernens … Läs mer

Läs mer