Foto: Rolf Waltersson.

Kampen om läsarna allt hårdare – Expressen har gjort det omöjliga. Man har övertrumfat Aftonbladets senaste “avslöjande”

25 december skrev jag ett inlägg om tidningarnas löpsedlar där man blir allt mer desperat i sin iver att övertrumfa varandra med braskande och säljande “nyheter”.

Då var det Aftonbladets löpsedel från 25 december:

“Stor helgenkät.
Så firar vi jul:
27 svenska kändisar avslöjar”. (se lästips)

Expressen var nere för räkning efter den smockan. Hur reser man sig och kommer igen?

“Expressen
Stor helgenkät.
Så firar vi nyår:
27 svenska kändisar avslöjar”

Nej, det skulle inte funka. Att plagiera motståndaren löpsedel anses för idéfattigt. Kanske till och med ett brott mot upphovsrätten. Man måste hitta på något annat och ännu mera slagkraftigt som får Aftonbladet att gå ner för räkning. Och det gjorde man. Expressens löpsedel idag, 26 december:

“Så lever kvinnorna i Djursholm.
Hemliga koderna i lyxområdet.
Flådiga villor, potensmedel & powerkvinnor”.

Där satt den, käftsmällen. Kommer Aftonbladet att resa sig? Har man något hemligt och överraskande (nyhets)vapen att ta till?

Spänningen är oliiiidlig.

PS. Jag var inte villig att offra 30 spänn på Expressen, eller vad den kostar. På nätet kan man bara läsa ingressen till den låsta artikeln:

“… Vi har mött några av kvinnorna som formar den lyxiga förorten – ett samhälle där artighet och diskretion är en dygd. Men där det också finns ett socialt arv av hög alkoholtolerans och där missbruk och psykisk ohälsa tenderar att sopas under mattan.
– Jag brukar säga att jag bor i Danderyd. Djursholm väcker så mycket känslor, säger Catharina Hammarström”.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like