Statligt finskt bolag smyger in rysk fossilgas till Svenska hamnar – samtidigt som Sverige säger sig bojkotta all rysk fossil energi

Greenpeace har nu slagit larm om att Sverige fortsätter att köpa rysk naturgas, trots ett regeringsbeslut från den 19 maj 2022 om ett totalstopp av import av rysk olja och gas.

Leveranserna … Läs mer “Statligt finskt bolag smyger in rysk fossilgas till Svenska hamnar – samtidigt som Sverige säger sig bojkotta all rysk fossil energi”

Read more

Förre ärkebiskopen Antje Jackelén kritiserar regeringen

Förre ärkebiskopen, Antje Jackelén, är kritisk till regeringens retroaktiva avskaffande av permanenta uppehållstillstånd för krigsflyktingar.

Genom Tidöavtalet har regeringen och SD kommit överens om kraftiga neddragningar av flyktingmottagandet.

Bland annat har Sveriges … Läs mer “Förre ärkebiskopen Antje Jackelén kritiserar regeringen”

Read more

Nu har Tidöpartierna beslutat att elprisstödet ska hållas hemligt i 20 år

Nu har en riksdagsmajoritet bestående av regeringspartierna M, KD, tillsammans med stödpartiet SD, beslutat att elprisstödet ska vara sekretessbelagt i 20 år.

Motiveringen från regeringen är att “skydda enskildas personliga förhållanden”.… Läs mer “Nu har Tidöpartierna beslutat att elprisstödet ska hållas hemligt i 20 år”

Read more

Högerregeringens flyktingpolitik innebär nästan tvärstopp för mottagande av kvotflyktingar

Jag lyssnade delvis på dagens riksdagsdebatt. Men jag missade delar av partiledarnas inledande anföranden, så jag kan inte återge vad alla sade. Men jag noterade att Märta Stenevi (Mp) var vass och … Läs mer “Högerregeringens flyktingpolitik innebär nästan tvärstopp för mottagande av kvotflyktingar”

Read more

Nu sällar sig Trelleborg till de kommuner som “chockhöjer” politikerarvodena för de högsta hönsen och tupparna

Tidigare har kommunmajoriteterna i Norrtälje och Strängnäs fått berättigad kritik för de ohemula höjningarna av arvodena till de politiker som sitter i toppen. (se lästips).

Nu har Trelleborg hamnat i samma blåsväder … Läs mer “Nu sällar sig Trelleborg till de kommuner som “chockhöjer” politikerarvodena för de högsta hönsen och tupparna”

Read more

Vem är vår nya landsbygdsminister? Hur nöjd är du med hens arbetsinsats?

Aftonbladet har låtit utföra en betygssättning på ministrarna i den nya konservativa regeringen. Det är svenska folket som i en opinionsundersökning fått sätta betyg på ministrarna.

I en kommentar av Lena Melin, … Läs mer “Vem är vår nya landsbygdsminister? Hur nöjd är du med hens arbetsinsats?”

Read more

Tidigare SD-politiker byter till NMR – “Nu kan jag vara öppen med att jag är upplyst i judefrågan och rasmedveten”

Jag har tidigare skrivit i eFOLKET om SD-politikern Rafaela Håkansson från Katrineholm som demonstrerade med nynazister i Oslo 29 oktober.

Hennes sambo Max Fagerstedt, SD-politiker från Boxholm med uppdrag för SD Östergötland, … Läs mer “Tidigare SD-politiker byter till NMR – “Nu kan jag vara öppen med att jag är upplyst i judefrågan och rasmedveten””

Read more

Sverigedemokraterna: “Sverige bör överge EU:s klimatmål!”

I en intervju i Svenska Dagbladet säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas klimatpolitiska talesperson, att Sverige bör överge EU:s klimatmål:

Klimatmålen är ju bara text på ett papper… Ett alternativ kan vara för Sverige Läs mer “Sverigedemokraterna: “Sverige bör överge EU:s klimatmål!””

Read more

Nu får den nya blåbruna regeringen kritik för att den bedriver blåbrun politik

Oppositionen riktar nu stark kritik mot Tidöavtalet som presenterats av M, KD, L och SD. Kristersson och kompani får kritik för att man nu lägger förslag som är helt i linje med … Läs mer “Nu får den nya blåbruna regeringen kritik för att den bedriver blåbrun politik”

Read more