Det finns ingen “Planet B” (Plan B). Foto: Markus Spiske / pexels.com

Sverigedemokraterna: “Sverige bör överge EU:s klimatmål!”

I en intervju i Svenska Dagbladet säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas klimatpolitiska talesperson, att Sverige bör överge EU:s klimatmål:

Klimatmålen är ju bara text på ett papper… Ett alternativ kan vara för Sverige att betala de sanktionsavgifter som utfaller om målen inte nås, snarare än att arbeta för dem”.

Kinnunen menar också att det finns skrivningar i Tidöavtalet som innebär att varje budget ska förhandlas med Sverigedemokraterna vilket innebär att all klimatpolitik som kostar pengar i slutändan måste godkännas av av SD.

Vad det här innebär kan vi se redan i Tidöpartiernas första budget där klimatmålen inte ser ut att nås och att anslagen till miljöområdet ska halveras inom två år.

Sverigedemokraterna vet bättre än NASA?

Sverigedemokraterna tycker det är rätt väg att gå. Det är förfärande och mycket allvarligt, men inte förvånande. Jimmie Åkesson har ju vid flera tillfällen sagt att det saknas vetenskaplig grund för att den globala uppvärmningen beror på människan och att klimatpolitiken bara är symbolpolitik.

Bara för drygt en månad sedan hörde vi SD-ledamoten Elsa Widding i riksdagens talarstol:

Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik. Att vi skulle befinna oss i en klimatkris anser jag saknar vetenskapligt stöd”.

Elsa Widding menar också att det är bra att det blir varmare på jorden:

Kylan blir också mindre kall vilket gör att det är väsentligt färre som dör av kyla i dag, om man kan prata i de ordalagen, så det är något positivt som har hänt” (se lästips).

FN

Även SD:s landsbygdspolitiska talesperson Mattias Karlsson tycks ta klimathoten med ro:

FN:s kraftfulla varning för klimatkrisen är väldigt överdriven och bör tas med en nypa salt. Aktörer i den här frågan har intressen av att folk ska vara rädda”, säger han i en intervju i Expressen 24 november (låst artikel). Mattias Karlsson, liksom nu Martin Kinnunen, kräver att regeringen tar strid mot EU i klimatpolitiken.

Ulf Kristerssons regering är nu bakbunden och totalt ofri att bedriva någon som helst klimat- och miljöpolitik utan Sverigedemokraternas medverkan och godkännande.

Har man tagit fan i båten får man ro honom i land. Och på den här färden är det M. KD, L som ror och SD som styr den gistna farkosten.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like