Coral Energy. Foto av: Gunnar Fardelin Greenpeace.

Statligt finskt bolag smyger in rysk fossilgas till Svenska hamnar – samtidigt som Sverige säger sig bojkotta all rysk fossil energi

Greenpeace har nu slagit larm om att Sverige fortsätter att köpa rysk naturgas, trots ett regeringsbeslut från den 19 maj 2022 om ett totalstopp av import av rysk olja och gas.

Leveranserna av flytande naturgas (LNG) har fortsatt sedan bojkotten infördes. Totalt har minst åtta fartygsleveranser med omkring 89 tusen ton rysk fossilgas, till ett värde av närmare 1 miljard kronor anlänt till Sverige (Nynäshamn) sedan 24 mars 2022. (se bilden. Blåa staplar = miljoner kronor. Röda staplar = kiloton).

Som mellanhand figurerar det finska statliga energibolaget Gasum.

Inte nog med att det svenska petroleumbolaget Nynas AB sviker Ukraina genom att fortsätta köpa rysk gas trots importförbudet. Man försöker också dölja det genom att gasen ute till havs lastas om från ryskägda tankfartyget Coral Energy som seglar under nederländsk flagg.

I de här kringgående och avledande manövrerna för att dölja naturgasens ursprung figurerar även det mindre tankfartyget Kairos, som seglar under cypriotisk flagg.

Det finns bildbevis på att Coral Energy tankar över fossilgas till det mindre tankfartyget Kairos ute på Östersjön inte långt från Slite. När Kairos är tankat med den ryska naturgasen seglar fartyget vidare norrut mot Nynäshamn.

Det här låter som en märklig katt- och råttalek. Men ska man tro forskningsinstitutet CREA, som tagit fram uppgifterna på uppdrag av Greenpeace, visar det att Sverige sedan Putins fullskalekrig mot Ukraina inleddes har importerar fossilbränsle från Ryssland till ett sammanlagt värde av 4 miljarder kronor:

Det finns inga ursäkter för att Gasum och dess svenska kunder göder Putins invasionskrig genom att köpa rysk fossilgas. Den här skandalen visar att all import av ryska fossila bränslen, även fossilgasen, måste stoppas omedelbart och kryphålen täppas igen.

Hela fossilindustrin genomsyras av död, konflikt och exploatering, och vi kommer inte att uppnå fred i världen förrän navelsträngen dit är klippt”, säger Karolina Carlsson, kampanjledare för Greenpeace.

PS. Efter Rysslands angrepp mot Ukraina varslades om att medlemmar i Hamnarbetarförbundet och Transport skulle vägra att lossa fartyg i Svenska hamnar lastade med ryska produkter. Bland annat en last av aluminium till hamnen i Oxelösund. Hur blev det med detta? Jag söker — men hittar inget.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like