Foto: Khusen Rustamov /Pixabay.

Tidigare SD-politiker byter till NMR – “Nu kan jag vara öppen med att jag är upplyst i judefrågan och rasmedveten”

Jag har tidigare skrivit i eFOLKET om SD-politikern Rafaela Håkansson från Katrineholm som demonstrerade med nynazister i Oslo 29 oktober.

Hennes sambo Max Fagerstedt, SD-politiker från Boxholm med uppdrag för SD Östergötland, har nu, på uppmaning av SD-distriktet i Östergötland, lämnat sina politiska uppdrag för SD.

Han har också blivit medlem i NMR och skriver om sin tid i SD:

Jag var under denna period upplyst i judefrågan, rasmedveten och följde Motståndsrörelsen, men valde ändå att tiga om det jag såg. Dels för att det var bekvämt, men även för att inte bli uthängd i medier eller – som jag då såg det som – dra skam över familjen”.

Från SD säger man att man har noll-tolerans mot nazism, antisemitism och rasism, och att man på löpande band utesluter medlemmar som på olika sätt visar att de är just nazister, antisemiter och rasister.

Men, som sagt, det här är ingen engångsföreteelse. Det händer gång på gång. För fyra år sedan avslöjade tidningen ETC att 14 SD-politiker som är aktiva på kommunnivå gett pengar åt nazistiska NMR.
En av dem var Fredrik Franzén, vice ordförande för SD i Järfälla:

Jag tyckte det var en god sak”, säger Fredrik Franzén. Anmärkningsvärt att Fredrik Franzén i september 2012 betalade 500 kronor för att bli “stödmedlem” i NMR. Det var ungefär samtidigt som han också blev medlem i SD.

Och helt nyligen var det en högt uppsatt SD-politiker som skrev: “Anne Frank var sedeslös och kåtheten själv”. (se lästips)

Låt mig vara naiv och tro att SD menar allvar med sin noll-tolerans mot nazism, rasism och antisemitism.

Men då frågar jag mig:
Varför är det så många nazister, rasister och antisemiter som dras till just SD? Varför dras man som nazist, rasist och antisemit till ett parti som säger sig ha noll-tolerans mot just nazism, rasism och antisemitism?

Jag säger som Reefat el Sayed: “Här ligger en gravad hund”.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like