Nya åldringsbrott i Eskilstuna – Två kvinnor blev av med värdesaker

Två äldre kvinnor i Eskilstuna utsattes under torsdagseftermiddagen för grova bedrägerier. I båda fallen ska bedragare ha ringt upp sina offer och sagt att de var från bankens säkerhetsavdelning.

– Bedragarna påstod … Läs mer “Nya åldringsbrott i Eskilstuna – Två kvinnor blev av med värdesaker”

Read more

Ökning av bedrägerier mot äldre i Sörmland – Bedragarna använder sig av Elgigantens namn

De senaste veckorna har flera äldre personer runt om i Sörmland blivit utsatta för bedrägerier. Bedragarna har använt sig av ett liknande tillvägagångssätt i samtliga fall.

Polisen har den senaste tiden fått … Läs mer “Ökning av bedrägerier mot äldre i Sörmland – Bedragarna använder sig av Elgigantens namn”

Read more

Ännu ett åldringsbrott i Eskilstuna – kvinna i 90-årsåldern blev av med bankkort

Bedrägerierna mot äldre människor i Eskilstuna fortsätter. Under tisdagskvällen informerades Polisen om ytterligare ett bedrägeri som inträffat. En kvinna i 90-årsåldern blev under tisdagen uppringd av en tjuv som felaktigt uppgav sig … Läs mer “Ännu ett åldringsbrott i Eskilstuna – kvinna i 90-årsåldern blev av med bankkort”

Read more

Ökning av bedrägerier mot äldre i Region Öst – “Måste få ett slut”

Under onsdagen kommer Polisen i Region Öst att ha en presskonferens. Polisen vill på så sätt försöka nå ut med information till äldre personer samt deras anhöriga. Flera bedrägeribrott, där äldre fått … Läs mer “Ökning av bedrägerier mot äldre i Region Öst – “Måste få ett slut””

Read more

Polisen vill varna äldre människor för bedrägerier – med hjälp av vykort i brevlådan

Under den närmaste veckan kommer personer som är 70 år och äldre att få ett vykort från Polisen. Vykortet innehåller råd från Polisen för att stärka de äldres förmåga att stå emot … Läs mer “Polisen vill varna äldre människor för bedrägerier – med hjälp av vykort i brevlådan”

Read more

Åldringsbrott: Flera åtalas för bedrägerier i mångmiljonklassen

Antalet anmälningar gällande så kallade vishingbedrägerier har ökat kraftigt. Efter en stor insats, som benämns som ”Solsken”, åtalas nu åtta personer hemmahörande i Polisregion Öst för just vishingbedrägerier.

Vishing är en förkortning … Läs mer “Åldringsbrott: Flera åtalas för bedrägerier i mångmiljonklassen”

Read more