– Brottsoffren känner ofta en stor skam när de förstår att de blivit lurade, säger Polisen…

Två äldre kvinnor utsatta för åldringsbrott i Eskilstuna

Två fall av så kallade åldringsbrott inträffade i Eskilstuna under onsdagen.

En kvinna, som är över 90 år, fick under onsdagen ett samtal från en misstänkt gärningsman som utgav sig ringa från banken i Eskilstuna. Han förmådde den gamla kvinnan att vara beredd på att han skulle komma och hjälpa henne. Under tiden skulle hon ta fram sina guldsaker och bankkort och lägga allt i ett kuvert som sedan skulle hämtas. Så skedde också.

Ytterligare en kvinna från Eskilstuna, även hon över 90 år, fick under onsdagen ett samtal från någon som skulle skicka en annan person att hämta hennes nycklar och bankkort samt andra personliga värdesaker som skulle läggas i ett brev.

Offren känner ofta skam

– Den här typen av brottslighet mot äldre medmänniskor är svår att stå emot för de drabbade. Polisen är angelägen om att upplysa allmänheten om vad som pågår då brottsoffren ofta känner stor skam när de förstår att de blivit lurade, säger Johnny Gustavsson på Polisregion Öst.

– Medbogarna kan här göra skillnad genom sina iakttagelser om misstänkta personer och med förebyggande samtal i sina familjer. Banker ber aldrig sina kunder att lägga värdesaker eller bankkort i ett kuvert som sedan skall hämtas av någon medhjälpare, säger Johnny Gustavsson.

Läs också:

You May Also Like