De så kallade åldringsbrotten fortsätter i Eskilstuna…

90-årig kvinna i Eskilstuna bestulen på 15.000 kronor

Ytterligare ett fall av bedrägeri mot äldre har inträffat i Eskilstuna. Polis larmades under fredagseftermiddagen till en bostad. Det med anledning av ett så kallat åldringsbrott.

Vid halvfyratiden på fredagseftermiddagen ska en bedragare ha ringt upp en kvinna i 90-årsåldern. Bedragaren ska ha utgett sig för att komma från en bank och fått den äldre damen att lägga sitt bankkort i ett kuvert. Kort efter samtalet ska en man ha kommit hem till kvinnans bostad i Eskilstuna och hämtat upp kuvertet med bankkortet i.

15.000 kronor försvann

– Vid en kontroll visade det sig att 15.000 kronor försvunnit från kvinnans bankkonto, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Polis har varit på plats och genomfört förhör med kvinnan. En anmälan om bedrägeri kommer skrivas.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson, säger Angelica Israelsson Silfver.

Identiskt bedrägeri i Gnesta

Ett i det närmaste identiskt åldringsbrott ägde också rum i Gnesta, även det under fredagen.

Polisens fick ta emot ett samtal gällande ett bedrägeri. En kvinna i 90-årsåldern hade i Gnesta blivit uppringd av en okänd person som påstod sig ringa från banken. Personen påstod att banken behövde spärra kvinnans kort och att en person skulle komma hem till kvinnan för att hämta hennes kort och kod, vilket också skedde.

Oklart om pengar försvunnit

– En polispatrull har träffat kvinnan, och en förundersökning gällande bedrägeri/åldringsbrott har inletts, berättar Polisens presstalesperson.

Det var vid tillfället oklart om kvinnan i Gnesta blivit av med några pengar.

Läs också:

You May Also Like