De så kallade åldringsbrotten tycks ha ökat i Eskilstuna de senaste månaderna…

100-årig kvinna i Eskilstuna utsatt för åldringsbrott

En äldre dam i 100-årsåldern har blivit utsatt för ett bedrägeri. Vid halvtretiden på fredagseftermiddagen blev kvinnan uppringd av en bedragare. Bedragaren påstod sig jobba på en bank och berättade att på grund av att det förekommit många bedrägeriförsök så ville banken nu komma hem till den äldre damen och byta ut hennes bankkort.

En manlig kollega skulle komma hem till den gamla damen, och för att hon skulle känna sig tryggare skulle den manliga kollegan uppge en specifik kod så att damen visste att han var rätt person. Kort efter samtalet kom också en ”kollega” till damens bostad i Eskilstuna, uppgav rätt kod och fick på så sätt kvinnans bankkort.

Anhörig hann ingripa

– En anhörig till den äldre damen har därefter spärrat kortet och inga pengar verkar ha hunnit försvinna från kontot, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

”Anhöriga måste informera sina äldre”

Polisen har varit hemma hos den äldre damen och kommer nu att skriva en anmälan om bedrägeri/åldringsbrott. Polisen vill också vara tydlig med att banker och andra myndigheter inte arbetar på detta sätt. Det är därför viktigt att man som anhörig pratar med sina äldre.

Läs också:

You May Also Like