Bedragarna har lyckats ta sig in hos de äldre kvinnorna i Eskilstuna och sedan fått med sig värdeföremål…

Nya åldringsbrott i Eskilstuna – Två kvinnor blev av med värdesaker

Två äldre kvinnor i Eskilstuna utsattes under torsdagseftermiddagen för grova bedrägerier. I båda fallen ska bedragare ha ringt upp sina offer och sagt att de var från bankens säkerhetsavdelning.

– Bedragarna påstod att de skulle komma för att hämta kvinnornas värdesaker, värdesakerna skulle enligt bedragarna läggas i ett bankfack. Bedragarna har sedan besökt kvinnorna i sina hem och förmått dem att lämna över värdesakerna, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisen har hållit förhör med de drabbade offren, som båda är kvinnor över 80 år, och skrivit anmälan om grovt bedrägeri, i dessa fall så kallade åldringsbrott.

– Det kan inte nog påpekas att det aldrig kommer att hända att en polis eller bankpersonal åker hem till någon för att ta med sig bankkort och en kod till detta. Eller för att hämta värdesaker som “ska skyddas” av banken, säger Johnny Gustavsson.

Offren drabbas ofta av skam

– Att utsättas för den här typen av brott för ofta med sig skamkänslor hos den drabbade som ju inte själv begått något brott. Här kan alla hjälpas åt för att försvåra fortsatt liknande brottslighet genom att tala med varandra i familjerna om att vem som helst, dock oftast äldre, kan utsättas, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen.

Narkotikabrott: Fem personer gripna i Eskilstuna

Fem personer greps under torsdagskvällen i Eskilstuna. Det efter att Polisen gjort en husrannsakan på en adress.

I bostaden hittade Polisen en större mängd narkotika, och dessutom ett föremål som troligtvis är ett vapen. Efter detta greps två män och tre kvinnor. De är nu misstänkta för narkotikabrott samt brott mot vapenlagen.

Trafikolycka på E20 – Hund påkörd

Strax före klockan sex på torsdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en trafikolycka på motorvägen E20 vid Kjula strax utanför Eskilstuna. En personbil med två hundar hade på platsen blivit påkörd bakifrån av en annan bil. I samband med detta åkte bilen med hundarna ner i diket.

Ena hunden påkörd

– De båda hundarna smet efter det ur bilen. En blev infångad, men den andra hunden blev strax efteråt tyvärr påkörd av en tredje bil, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Rättsläget efter olyckan på E20 igår kväll är att bilisten, som av oklar anledning körde på den framförvarande bilen, nu är misstänkt för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

You May Also Like