Samtliga drabbade under tisdagen var äldre kvinnor…

Eskilstuna: Flera äldre utsatta för bedrägerier under tisdagen

Polisen fick under tisdagen in fem fall av bedrägerier mot äldre kvinnor – flera av dem i Eskilstuna. Samtliga fall har börjat med ett telefonsamtal där gärningsmannen påstår att någon tagit ut varor, kapat ett bankkort eller lånat pengar i målsägarens namn.

– Det kommer aldrig att ske att ett seriöst bolag ringer hem till en kund och ber om kort eller koder. Men dessa gärningsmän är skickliga och manipulativa. De är helt likgiltiga för den skam som många drabbade känner efteråt, trots att de själva inte gjort något fel, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen.

Flera liknande fall under tisdagen

  • Eskilstuna: En gärningsman ringde och uppgav sig komma från ett säkerhetsbolag. Någon uppgavs vara ute efter kvinnans pengar. Gärningsmannen ringde sen på dörren och blev insläppt. Mannen stal på platsen smycken och försvann.
  • Eskilstuna: En kvinna blev uppringd av en person som uppgav sig vara polis. Kvinnan lurades tro att någon hade köpt prylar på ett företag som säljer elektronik. Det är oklart om offret i detta fall förlorade några pengar.
  • Eskilstuna: En kvinna uppmanades av någon som uppgav sig vara säkerhetsvakt att lägga bankkort och kod i brevlådan.
  • Nässjö: Någon ringde och uppgav sig komma från ett kreditföretag och undrade varför kvinnan hade lånat så mycket pengar. Uppringaren skulle hjälpa till om kvinnan bara lämnade ifrån sig sitt bankkort.
  • Vetlanda: En kvinna kontaktades av en gärningsman som uppgav sig komma från kvinnans bank och att hennes bankkort var kapat. Hon skulle bara lämna över kortet och kod till en medhjälpare.

Läs också:

Ökning av bedrägerier mot äldre i Sörmland – Bedragarna använder sig av Elgigantens namn

You May Also Like