Bedragaren vill att de uppringda ska använda sin bankdosa…

Polisen i Eskilstuna varnar för falsk läkare

Polisen går nu ut och varnar för en falsk läkare som försöker bedra äldre personer i bland annat Eskilstuna. Äldre människor ska ha blivit uppringda av personer som utger sig för att vara läkare på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Personen som ringer säger att sjukhuset vill boka en tid för undersökning, exempelvis röntgen, och att den de ringer upp behöver använda sin bankdosa för bokningen. Det har också hänt att uppringaren vill komma hem till den äldre personen på ett besök.

“Gå inte på bluffen!”

Än så länge känner inte Polisen till något fall där någon ska ha blivit av med pengar. Polisen går nu ut och uppmanar personer som blir uppringda att inte lämna ut personuppgifter, och naturligtvis inte heller släppa in någon okänd person i sitt hem.

– Det är viktigt att inte lämna ut några uppgifter till personen som ringer eller släppa in dem i hemmet, säger Joakim Wallberg, inspektör vid brottssamordningen på Polisen.

– Kontrollring sjukhuset om någon kontaktar dig för ett besök som du inte själv har bokat! Logga aldrig in på bankdosa eller bank-id! uppmanar Joakim Wallberg.

Läs också:

You May Also Like