Bara under denna vecka har flera liknande bedrägerier mot äldre människor inträffat i Eskilstuna…

Ännu ett åldringsbrott i Eskilstuna – kvinna i 90-årsåldern blev av med bankkort

Bedrägerierna mot äldre människor i Eskilstuna fortsätter. Under tisdagskvällen informerades Polisen om ytterligare ett bedrägeri som inträffat. En kvinna i 90-årsåldern blev under tisdagen uppringd av en tjuv som felaktigt uppgav sig att ringa från en bank. Den falska bankmannen förklarade att banken skulle ta hand om kvinnans bankkort och värdesaker. Dessa skulle hämtas under kvällen hemma hos kvinnan – och det kom mycket riktigt några herrar och gjorde det.

Det är troligt att tjuvarna lyckades få ut kontanter från kvinnans kontokort, men det är oklart vilka summor det rör sig om.

Tjuvarna är skickliga

– Den här typen av brott mot äldre har tjuvarna blivit kunniga på att utföra, och de är mycket trovärdiga i sin brottslighet. Trots att många i samhället mycket väl vet att banker inte arbetar genom att åka hem till kunder och hämta deras värdesaker kvällstid, så lyckas ofta detta arbetssätt, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

– Tillsammans kan vi arbeta ihop för att skydda oss genom att tala med varandra och påminna om att detta kan drabba vem som helst att bli uppringd. Den som blir lurad har inte gjort något fel, personen har bara utnyttjats av ohederliga kriminella, säger Johnny Gustavsson.

Så sent som i måndags kväll blev en annan kvinna i Eskilstuna utsatt för ett liknande bedrägeri – även hon i 90-årsåldern.

Inbrott på företag i Eskilstuna

Polisen larmades under natten mot idag onsdag till ett företag på Helgestagatan i Eskilstuna. Det med anledning av flera aktiverade inbrottslarm.

Polis åkte ut till platsen, men ingen gärningsperson fanns då kvar.

– Någon eller några ska ha tagit sig in i ett inhägnat område tillhörandes företaget. Det var även åverkan på en dörr in till företagets lokaler inne i det inhägnade området, berättar Polisen.

Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, men det finns ingen misstänkt. En brottsplatsundersökning genomfördes under natten. Det är oklart om något har stulits.

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like