De senaste dagarna har flera så kallade åldringsbrott inträffat i Eskilstuna där äldre människor, ofta kvinnor, blir av med både bankkort, smycken och annat…

Åldringsbrotten fortsätter i Eskilstuna – Nytt fall uppdagades under onsdagen

Polisen larmades under onsdagen till en förtvivlad äldre kvinna i Eskilstuna. Hon hade utsatts för ett bedrägeri och hade inte kunnat sova under natten.

– En man hade besökt henne och på något vis lyckats övertyga henne om att han representerade banken och skulle hämta hennes bankkort, kod samt personliga smycken, berättar Polisens presstalesperson,  Johnny Gustavsson.

“Brottsoffren känner skam”

– Dessa tjuvar är kunniga och övertygande i sin gärning och är inte lätta att stå emot. Brottsoffren upplever dessutom ofta, när de förstått vad som inträffat, en stor skam. Detta trots att de själva inte gjort något fel, säger Johnny Gustavsson.

– Det kan inte nog påpekas att ingen bank arbetar på det här sättet och åker hem till kunder för att hämta bankkort eller tillhörigheter, säger Johnny Gustavsson.

Polisen behöver hjälp

Polisen utreder detta som ett bedrägeri och vill samtidigt att den som tror sig veta något om de senaste dagarnas bedrägerier mot äldre i Eskilstuna hör av sig till Polisen. Och självklart om man själv drabbats av dessa brott.

– Ett sätt att försvåra den här typen av brottslighet är att prata med anhöriga eller bekanta för att öka förståelsen om denna ljusskygga verksamhet, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson avslutningsvis.

Johnny Gustavsson, Polisen.

Läs också:

Ännu ett åldringsbrott i Eskilstuna – kvinna i 90-årsåldern blev av med bankkort

You May Also Like