De så kallade åldringsbrotten fortsätter i Eskilstuna – under måndagen blev en kvinna i 90-årsåldern utsatt för bedrägeri…

Kvinna i 90-årsåldern i Eskilstuna utsatt för bedrägeri

En kvinna i 90-årsåldern, boende i Eskilstuna, utsattes under måndagskvällen för bedrägeri. Hon blev uppringd av en bedragare som utgav sig för att ringa från kvinnans bank.

– Bedragaren påstod att någon hade tagit ett större lån i den målsägande kvinnans namn, berättar Polisens presstalesperson.

Vidare fick kvinnan samtal från ytterligare en påstådd bank där bedragaren ställde frågor om hennes ekonomi och värdesaker. Dessutom skulle kvinnans bankkort hämtas – och så skedde också.

Det är oklart om bedragaren faktiskt lyckades stjäla pengar från den äldre kvinnans konto. Polisen påpekar än en gång att banker aldrig hämtar värdesaker eller kort hemma hos folk.

Trafikolycka i Eskilstuna – förare fick böter på plats

Under måndagsförmiddagen larmades Polisen om en trafikolycka som inträffat på Hejargatan/Svarvargatan i Eskilstuna. Två bilar hade på platsen kolliderat.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med denna olycka.

– Den ena föraren fick böter på plats. Det för att inte ha iakttagit väjningsplikt, berättar Polisen.

Trafikolycka i Torshälla

Tidigt under söndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Glömsta mellan Torshälla och Eskilstuna. En bilist hade av oklar anledning kört rakt in i en rondell, och samtliga airbags i bilen löste ut och ett flertal skador uppstod på bilen.

Föraren, en kvinna i 55-årsåldern, klarade sig utan större skador och behövde inte ambulanssjukvård.

– Efter förhör misstänks hon nu för vårdslöshet i trafik, berättar Polisen

Höga smällar i Eskilstuna

Sent under måndagskvällen fick Polisen flera samtal av personer som hört höga smällar i Eskilstuna. De visste inte vad som hade föranlett smällarna, och flera polispatruller beordrades ut för att ta reda på detta.

På Klostergatan i centrala Eskilstuna påträffades flera ungdomar som berättade att de hade smällt en flaska med kaustiksoda.

– Vi har också under det senaste dygnet hanterat rutinärenden, som exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisen.

You May Also Like