Den gamla kvinnan blev av med både smycken och en större summa pengar…

Ytterligare ett fall av åldringsbrott har inträffat i Eskilstuna

Ytterligare ett fall av så kallat åldringsbrott har inträffat i Eskilstuna. Även den här gången rör det sig om en kvinna som är över 90 år gammal. Kvinnan som nu har blivit lurad blev av med både bankkort och kod varpå 15.000 kronor försvann från hennes konto.

Bedrägeriet började med att en man under fredagen ringde och utgav sig för att vara från banken. Han förklarade för den gamla kvinnan att hennes bankkort behövde bytas ut. En man kom sedan hem till kvinnans bostad i Eskilstuna och hämtade kortet. I samband med detta ska också smycken ha stulits, preliminärt till ett värde av ca. 40.000 kronor. Kort efter det kunde man konstatera att någon dessutom tagit ut 15.000 kronor från kvinnans konto.

Polisen har hållit ett inledande förhör med den gamla kvinnan, och man har också inlett en förundersökning om grov stöld och bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Alla som har äldre anhöriga bör prata med dem om dessa typer av bedrägerier, säger Polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Tredje fallet på bara några dagar

Det här var det tredje fallet denna vecka där kvinnor över 90 år blivit lurade i Eskilstuna. De två tidigare fallen ägde rum i onsdags (se tidigare artikel).

Läs också:

You May Also Like