Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 6: Källarspelning i Queens

The Jam sjöng: – Oh baby, I’m dreaming of monday, förvisso ur en helt annan kontext än den måndag som Aggressive Soccer Moms var med om i “The Big Apple”. Men det var nog knappast svårt för bandet att stiga upp till veckans första dag med vetskap om vad som väntade.

Dagen började med en utflykt till Little Island, en konstgjord ö i Hudsonfloden vid västra Manhattan. Ön består av 280 betongpålar med en plattform högst upp där man byggt en liten stadspark. Längst ut på ön ligger Little Island Amphitheater där det arrangeras teater, musik och dansföreställningar.

På kvällen begav sig Aggressive Soccer Moms till Bar Freda i Queens för att genomföra turnéns näst sista gig. Precis som tidigare ställen var även Bar Freda ett häftigt hak med baren på övervåningen och scenen i källaren. Är man på turné är det väl nästa ett krav på att få göra åtminstone en källarspelning. Fotbollsmorsorna har fått smak för att spela i USA nu, kärleken mellan band och publik är minst sagt ömsesidig.

Måndagen var inte riktigt slut där, de bjöds på ännu en upplevelse, när de klev in på Bar Freda var gatan utanför trafikerad som vanligt, när de skulle bege sig hem märkte de att under de timmar de varit där inne, hade arbetarna från gatukontoret hunnit med att både skrapa bort den gamla asfalten och lagt ny. Effektivitet av rang alltså.

Foton: Åsa Wallén

Dagens låt är Darling från senaste albumet Quint.

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like