Foto: Tom Holmlund

Recension: Bleak Outlook DC – Knowledge is bliss

Band: Bleak Outlook DC
Skiva: Knowledge is bliss (digital/7” vinyl)
Genre: Punk
Utgivningsår: 2018

I höstas släppte Eskilstunabandet Bleak Outlook DC två låtar digitalt. Det var en föraning om vad som skulle komma eftersom den ena låten skulle finnas med på deras debut-EP. Nu finns äntligen debuten Knowledge is bliss ute på Spotify och i december kommer den ut på vinyl.

Det är riktigt högklassig punkrock vi bjuds på här. Även om gubbarna har gjort bra låtar tillsammans tidigare kan det inte riktigt mäta sig med de fyra låtarna på den här EPn. De skulle utan tvekan platsa på en samlingsskiva med klassiska band som Menace, Stiff Little Fingers och UK Subs. Det finns vissa spår av Bad Religion också, framförallt från deras mindre glättiga låtar och jag gillar det.

Melodierna sitter som en smäck och är oftast riktigt bra. Som till exempel refrängen i Democrazy men framförallt i No One Wants You där refrängen och gitarrslingorna är magiska. Låtarna i sig är ganska rakt på men ändå snyggt arrangerade.

I höstas skrev jag att det luktar succé för Bleak Outlook DC och den doften är ännu tydligare nu. Det här är en fullträff i fyra akter. Thomas sjunger bättre än någonsin och det känns som att de bör få en hel del spelningar på den här EPn.

You May Also Like