Polisstationen på Nygatan i centrala Eskilstuna – det var här som en man med bil kraschade in i grindarna sent under söndagskvällen…

Eskilstuna: Bil kraschade grinden till Polisstationen – man anhållen

Strax före klockan halv tolv på söndagskvällen körde en bilist in i en grind vid Polishuset i centrala Eskilstuna. Föraren, en man i 35-årsåldern, greps på plats misstänkt för grovt blåljussabotage.

Ett område runt Polisstationen blev efter det avspärrat under natten mot idag måndag, men inga avspärrningar finns nu kvar och ingen person skadades i samband med händelsen. Polisen säger sig ha en eventuell teori bakom orsaken till händelsen.

Anhölls under natten

– Mannen har under natten anhållits av åklagare. Det på sannolika skäl misstänkt för grovt blåljussabotage. Ärendet är därmed åklagarlett, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Polishuset i centrala Eskilstuna…

Vad är blåljussabotage?

Sabotage mot blåljusverksamhet är en brottsrubricering som trädde i kraft den 1 januari 2020. Brottet straffbelägger att angripa eller annars störa polis, räddningstjänst eller ambulanssjukvård på ett sätt som riskerar att allvarligt förhindra eller försena genomförandet av ett uppdrag. Blir man dömd för brottet sabotage mot blåljusverksamhet blir det i de allra flesta fall fängelse, och det är en markering att det här är ett allvarligt brott.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag måndag haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor, psykisk ohälsa, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten. Dock har inga grövre våldsbrott kommit till vår kännedom, säger Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

You May Also Like