Det fina vädret samt studentfirande har gjort att Polisen haft extra mycket att stå i under det senaste dygnet i Eskilstuna…

Polisen sammanfattar det senaste dygnet i Eskilstuna

Under kvällen och natten mot idag söndag har det varit mycket festfolk i rörelse. Framförallt ungdomar. Det fina vädret spelar naturligtvis in, men det har också under natten mot idag varit studentfirande med mycket folk i krogmiljö.

Skottlossning i Nyfors

Strax före klockan halv fyra på lördagseftermiddagen inkom larm om skottlossning i stadsdelen Nyfors. Detta mitt under pågående studentfirande. Flera personer larmade Polisen om händelsen, och ett stort antal polisresurser involverades i ärendet och beordrades till Nyfors.

– Vi hittade tecken på att en skarp skottlossning faktiskt inträffat utomhus. Det ska ha varit en eller flera personer som avlossat skott, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Brottsplatsen ska ha varit Nyforsgatan och avspärrningar upprättades under eftermiddagen på platsen.

En person anhållen

Någon gång under kvällen eller natten ska en kille i övre tonårsåldern ha gripits misstänkt för skottlossningen. Senare beslutade åklagare att killen skulle anhållas. Förundersökningen leds därmed av åklagare.

– Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott, säger Dennis Johansson Strömberg.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med lördagens skottlossning i Nyfors.

Inbrott på restaurang i Centrum

Strax före klockan halv sju på söndagsmorgonen larmades Polisen till en restaurang på Rademachergatan i centrala Eskilstuna. Det med anledning av ett inbrott. Minst en ruta hade krossats till lokalen.

– Vi har varit på plats. Händelsen utreds som stöld genom inbrott, men det är i nuläget oklart om något har stulits, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för inbrottet.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag söndag även hanterat ärenden som handlat om stök och bråk i krogmiljö. Vi har också hanterat rutinärenden, exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like