Stora delar av Kronskogen spärrades under söndagskvällen av efter skottlossningen…

Ny skottlossning i Eskilstuna – Skottskadad man förd till sjukhus

Vid halvåttatiden på söndagskvällen kom larm om ännu en skottlossning i Eskilstuna – denna gång i Kronskogen. Ett stort polispådrag begav sig till den aktuella platsen.

Polisen spärrade snabbt av stora delar av Kronskogen. Kort därpå hittades en skottskadad person i området. Det rör sig om en man i 30-årsåldern.

–Den skadade mannen fick inledningsvis vård av polis på plats. Han fördes senare i ambulans till Mälarsjukhuset för vidare vård, berättar Polisens presstalesperson, Daniel Johansson.

Två personer gripna och anhållna

Senare under söndagskvällen meddelade Polisen att man gripit två personer. Det handlar om två män i 25- respektive 35-årsåldern. Båda är kända av Polisen sedan tidigare. Under natten mot måndagen anhölls de båda männen efter beslut av åklagare. Även offret ska enligt uppgift vara känd av Polisen sedan tidigare.

Under söndagskvällen arbetade polisen vidare inom det avspärrade området. Bland annat med teknisk undersökning och förhör med olika personer. Polisen tror att söndagens skottlossning kan handla om någon form av uppgörelse. En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

– I nuläget är de båda männen anhållna på den lägre misstankegraden, det vill säga skäligen misstänkta, säger Polisens presstalesperson. Han säger vidare att misstankegraden mot de båda kan komma att ändras under utredningens gång.

Skjuten i benet

Mannen i 30-årsåldern fördes under söndagskvällen med ambulans till Mälarsjukhuset. Under natten mot måndagen kom uppgifter om att mannen blivit skjuten i benet, men att skadorna inte är livshotande.

You May Also Like