Det blev stökigt i Stadsparken i Eskilstuna under måndagskvällen…

Flera personer gripna efter grova brott i Eskilstuna igår kväll

Strax före klockan elva på måndagskvällen greps tre personer i Eskilstuna. De är bland annat misstänkta för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Händelserna började strax före klockan tio på måndagskvällen. Polisen får då larm om ett pågående bråk i Stadsparken i centrala Eskilstuna. Enligt Polisen ska några personer där ha blivit jagade av några andra personer, och dessa personer ska enligt uppgift ha varit beväpnade.

Polisen skickade ett större antal patruller till den aktuella platsen. Väl på plats påträffar Polisen en man i 20-årsåldern. Han ska enligt egen utsago ha blivit utsatt. Han är dock inte den enda – flera personer ska ha blivit jagade och hotade.

Skjutvapen påträffat – Tre personer greps

Strax före klockan elva igår kväll påträffade Polisen en grupp människor som kontrollerades. Det ska handla om två män och en kvinna. De tre ska vara i 20- till 50-årsåldern. Trion är hemmahörande i Eskilstuna och samtliga är kända av Polisen sedan tidigare ärenden. I samband med detta påträffades också ett vapen. Det ska röra sig om ett handeldvapen. Det finns dock inga uppgifter om att någon skottlossning ska ha ägt rum under kvällen. Inte heller ska någon ha blivit fysiskt skadad, enligt Polisen.

Fordon beslagtaget

Två av de gripna anhölls senare. Det handlar om en kvinna i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern. De inblandade är nu misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Polisen har gjort en undersökning på platsen. Man har också pratat med en rad vittnen. Det finns också uppgifter om att ett fordon ska ha blivit beslagtaget – detta fordon ska undersökas av tekniker…

You May Also Like