När det gäller Björn Söder kommer man inte förbi den “klassiska” bilden där han poserar tillsammans med Franz Schönhuber, före detta medlem i Hitlerjugend och SS-officer.

Björn Söder (SD) – “Homosexualitet är en sexuell avart jämförbar med tidelag och pedofili”

I samband med att Prideveckan har startat i Stockholm passar Björn Söder (SD) på att ännu en gång vädra sin homofobi genom att anklaga Priderörelsen för “dess nära – och numera legitima – koppling till pedofili och barns involvering i vuxnas sexuella värld”, som han skriver i ett Twitterinlägg.

Samtidigt anklagar han både statsminister Ulf Kristersson, utrikesminister Tobias Billström och riksdagens talman Andreas Norlén för att indirekt stödja och underblåsa denna pedofili.

Ulf Kristersson genom att han låtit hissa Prideflaggan på Sagerska huset. Tobias Billström genom att han har märke med Prideflaggan på sin kavaj och Andreas Norlén genom att han håller öppningstal när Prideveckan börjar.

Att Björn Söder, som är är riksdagsledamot och tidigare varit riksdagens vice talman, går ut så hårt med dessa bisarra anklagelser mot statsministern, utrikesministern och riksdagens talman har väckt en viss, men ändå återhållsam, kritik.

Björn Söder borde be om ursäkt tycker Kristersson och Billström. Till och med SD:s gruppledare i riksdagen, Linda Lindberg tycker att Björn Söder “tagit kritiken onödigt långt och att det höjda tonläget är problematiskt”.

Det låter som att Linda Lindberg tycker att Björn Söder har rätt i sak, men att han borde valt ett annat språkbruk med en mildare och mera inlindad kritik. Inte sådär brutalt och rakt på sak.

Nu är detta inte första gången Björn Söder ventilerar sin homofobi. I våras gick han till storms mot att Drag Queens läser sagor för barn på bibliotek.

“Föräldrar som utsätter sina barn för sagoläsning med Drag Queens borde bli föremål för utredning av socialtjänsten”, tyckte han då.

I ett blogginlägg 2007 kallade han “homosexualitet för en sexuell avart som är jämförbar med tidelag och pedofili”. Källa: Wikipedia.

I en radiointervju 25 mars 2009 förklarade Björn Söder att han är för dödsstraff. Men han förtydligade att han “som privatperson är för dödsstraff men att han i sin roll som partisekreterare stödjer SD:s ståndpunkt mot dödsstraff. (se lästips)

Värt att notera är att SD tidigare hade krav på införande av dödsstraff i sitt partiprogram. Men att detta krav ströks ur partiprogrammet i januari1999.

Nu är inte Björn Söder ensam i sitt krav på återinförande av dödsstraff. Samma krav har framförts av SD:s kommunalpolitiker Joakim Larsson i Uppsala. Så man kan misstänka att kravet på dödsstraff “ligger och bubblar” under Sverigedemokraternas yta. Enligt en enkätundersökning vill 33 procent av de folkvalda Sverigedemokraterna ha dödsstraff. (se lästips)

Jag vill dock reservera mig för att detta var 2009. Hur det ser ut på synen om dödsstraff inom SD idag vet jag inte. Men som tonläget är i den allmänna debatten om gängkriminalitet skulle det inte förvåna mig om stödet för dödsstraff är relativt stort även idag.

Både FN och EU har klart tagit avstånd från dödsstraff.

I artikel tre i FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna står detta klart och tydligt.

Och när det gäller EU står det också att ett medlemsland inte får ha dödsstraff.

Det var ju därför Turkiet, av taktiska skäl, avskaffade dödsstraffet när man ansökte om medlemskap i EU.

När det gäller Björn Söder kommer man inte förbi den “klassiska” bilden där han poserar tillsammans med Franz Schönhuber, före detta medlem i Hitlerjugend och SS-officer. (se lästips)

När det gäller Björn Söder som omfamnar Franz Schönhuber kommer man inte ifrån ordspråket:

“Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga dig vem du är”

PS. Jag har (ännu) inte sett någon kommentar från Jimmie Åkesson angående Björn Söders påhopp på Priderörelsen.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like