Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Ännu ett personrån i Eskilstuna

Strax efter klockan tre natten mot idag tisdag larmades Polisen till Eskilsgatan på Söder i Eskilstuna. Det med anledning av ett rån.

– En man i 20-årsåldern gick under natten ut på gatan för att röka en cigarett när en jämnårig man plötsligt dök upp på en elsparkcykel och frågade om han kunde få en cigarett, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

– När mannen på elsparkcykel inte fick någon cigarett blev rökaren hotad med ett vasst föremål och tvingades lämna ifrån sig diverse värdesaker, bland annat en klocka, berättar Johnny Gustavsson.

Rånaren på fri fot

Gärningsmannen försvann sedan från platsen. Den rånade mannen skadades inte fysiskt i samband med händelsen.

Flera polispatruller involverades under natten i jakten på gärningspersonen, men ingen person kunde gripas. Händelsen rubriceras som rån.

– Vi förhörde den drabbade mannen varpå en anmälan om rån upprättades, säger Johnny Gustavsson.

Trio togs av Polisen i Eskilstuna

Runt midnatt natten mot idag tisdag kontrollerade Polisen en bil vid en bensinmack i Eskilstuna. Föraren misstänktes vara narkotikapåverkad och är nu misstänkt för drograttfylleri.

I bilen fanns också två andra personer, varav en av dem hade narkotika på sig som beslagtogs. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott. Den andre personen är misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk. Han och föraren fick följa med Polisen till Mälarsjukhuset för provtagning.

– Alla tre är män i 20-årsåldern. De släpptes senare under natten på fri fot, men misstankarna om drograttfylleri och narkotikabrott kvarstår, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen.

Läs också:

Man rånad och misshandlad i Skjulsta i Eskilstuna – Två tonåringar gripna

You May Also Like