Eskilstuna Kommun testar digital nyckelhantering i hemtjänsten!

Med digital nyckelhantering kan hemtjänstens medarbetare låsa upp och låsa flera olika dörrar med en och samma digitala nyckel. Kunskapen från testet som just nu pågår i två hemtjänstområden ska ligga till … Läs mer “Eskilstuna Kommun testar digital nyckelhantering i hemtjänsten!”

Read more

Eskilstuna privatiserar välfärden, del 6; “Riv avtalet med Attendo!”

– Finns det ingen rätt alls till kisspauser? Frågar anställda Attendo. Arbetssituationen hos Attendos hemtjänst är hemsk och inhuman. Nu ber de anställda kommunen att riva avtalet för personalen och de äldres … Läs mer “Eskilstuna privatiserar välfärden, del 6; “Riv avtalet med Attendo!””

Read more

Eskilstuna privatiserar välfärden, del 4; “Attendo slingrar sig gällande misären hos hemtjänsten”

Vi har arbetat stenhårt sedan vi tog över med att säkerställa en god kvalitet, hög kontinuitet och en god arbetsmiljö, menar Camilla Aho, regionchef hos Attendo, och tillbakavisar de enorma brister som … Läs mer “Eskilstuna privatiserar välfärden, del 4; “Attendo slingrar sig gällande misären hos hemtjänsten””

Read more

Eskilstuna privatiserar välfärden, del 3; Vad säger politikerna?

Mikael Edlund, den Socialdemokratiska ordföranden för vård- och omsorgsnämnden, gömmer sig. Moderaten Ann-Loise How är förvånad över uppgifter om missförhållanden, medan Centerpartisten Christina Andersson har fått signaler om allt inte står rätt … Läs mer “Eskilstuna privatiserar välfärden, del 3; Vad säger politikerna?”

Read more

Eskilstuna privatiserar välfärden, del 2; “Ont i magen varenda gång jag går till jobbet”

På en av de hemtjänstenheter som upphandlades av Attendo från Eskilstuna kommun vittnar de anställda om en arbetsmiljö med stora neddragningar, där både personalen och de äldre utsätts för hög stress och … Läs mer “Eskilstuna privatiserar välfärden, del 2; “Ont i magen varenda gång jag går till jobbet””

Read more

Eskilstuna privatiserar välfärden, del 1; “Ökad stress och mindre tid till vårdtagarna”

I september förra året upphandlades fyra kommunala hemtjänstenheter i Eskilstuna av vård- och omsorgsbolaget Attendo, som börsnoterades år 2015. Bolaget gjorde bara under år 2016 en vinst på 649 miljoner kronor, trots … Läs mer “Eskilstuna privatiserar välfärden, del 1; “Ökad stress och mindre tid till vårdtagarna””

Read more

Ledare: Stoppa privatiseringen av hemtjänsten i Eskilstuna!

Den politiska majoriteten i Eskilstuna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, har beslutat att ge det multinationella bolaget Attendo uppdrag att ta över en del av hemtjänsten. Samtidigt hotar man att lägga ner det … Läs mer “Ledare: Stoppa privatiseringen av hemtjänsten i Eskilstuna!”

Read more