22 juni 2022 – En historisk dag på Grand Hotel i Saltsjöbaden som inte alla firar

22 juni blev en uppmärksammad dag då riksdagen med knapp majoritet röstade igenom vårändringsbudgeten efter många märkliga turer. I den budgeten ingår också den höjning av pensionerna som det talats och skrivit … Läs mer “22 juni 2022 – En historisk dag på Grand Hotel i Saltsjöbaden som inte alla firar”

Read more

En glädjens dag för kapitalet, när anställningstryggheten försvagas

“Den största reformen på arbetsmarknaden i modern tid”. Det ansåg arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, olycksbådande när hon nöjd presenterade förslaget att bryta upp LAS på tisdagen. På frågan om hon beklagade att … Läs mer “En glädjens dag för kapitalet, när anställningstryggheten försvagas”

Read more

Bruno Bran: Anställningsskyddet är viktigt för alla anställda i Sverige!

Gruvarbetarstrejken 1969 startade en stor strejkrörelse över hela Sverige i början på 70-talet. Detta kan nu kännas länge sedan och enbart av historiskt värde vilket inte är helt sant. Denna strejkrörelse resulterade … Läs mer “Bruno Bran: Anställningsskyddet är viktigt för alla anställda i Sverige!”

Read more

LO-förbund skarpt kritiska till regeringens beslut om att följa Svenskt Näringslivs och PTK:s förslag till försämringar av LAS

I ett uttalande säger förbundsordförandena för Byggnads, Seko, Transport, Fastighets, Pappers, Elektrikerna och Målarna att det är sorgligt att det socialdemokratiska arbetarpartiet hellre väljer att lyssna på Svenskt Näringsliv, Centern och Liberalerna … Läs mer “LO-förbund skarpt kritiska till regeringens beslut om att följa Svenskt Näringslivs och PTK:s förslag till försämringar av LAS”

Read more

Varför ska bara V och Jonas Sjöstedt backa om LAS och anställningstryggheten?

Nu höjs röster att Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet måste backa från hotet om misstroendevotum när det gäller LAS och anställningstryggheten.

“Nu när vi befinner oss mitt i en coronapandemi, skenande arbetslöshet och … Läs mer “Varför ska bara V och Jonas Sjöstedt backa om LAS och anställningstryggheten?”

Read more