Internationella Kvinnodagen uppmärksammas i Eskilstuna

Eskilstuna Kommun uppmärksammar varje år Internationella Kvinnodagen 8 mars. I år riktas ljuset på arbetet för jämställda arbetsvillkor och det faktum att i Eskilstuna är sjukfrånvaron högre på kvinnodominerade arbetsplatser.

Under förra … Läs mer “Internationella Kvinnodagen uppmärksammas i Eskilstuna”

Read more

Samtal om trygghet och jämställdhet på Fristadstorget i Eskilstuna

I Eskilstuna uppmärksammas Jämställdhetsdagen på Fristadstorgets scen genom samtal om trygghet och jämställdhet. Samtliga partier som finns representerade i Eskilstuna Kommunfullmäktige kommer att finnas med.

Den 26 augusti (nu på fredag) hälsas … Läs mer “Samtal om trygghet och jämställdhet på Fristadstorget i Eskilstuna”

Read more

Gymnasieskolan i Eskilstuna satsar på att utbilda för att förebygga våld

Gymnasienämnden har avsatt extra pengar för att utbilda personal och elever i MVP (mentorer i våldsprevention). Syftet är att motverka machokultur, utbilda i den våldsförebyggande utbildningen MVP samt stötta och implementera MVP … Läs mer “Gymnasieskolan i Eskilstuna satsar på att utbilda för att förebygga våld”

Read more

RFSU: SD motarbetar konsekvent hbtq- och jämställdhetsfrågor

Sverigedemokraterna vill genomgående inskränka aborträtten, motverka hbtq-personers rättigheter och stoppa insatser för en jämlik och jämställd skola och förskola. Partiet försöker dessutom tysta kritiska röster genom att vilja dra in kommunalt stöd … Läs mer “RFSU: SD motarbetar konsekvent hbtq- och jämställdhetsfrågor”

Read more

Marjaana Lehmonen Nilsson: Kommentar till Tobias Perssons krönika, “Varannan Damernas”

Jag läste just Tobias Perssons krönika om kvinnornas representation i maktpositioner. Det fick mig att tänka på hur representationen ser ut inom offentlig förvaltning beträffande personer som har sina rötter utanför Sverige. … Läs mer “Marjaana Lehmonen Nilsson: Kommentar till Tobias Perssons krönika, “Varannan Damernas””

Read more