Insändare: Ett brinnande Ghazni – är det dit ungdomarna ska återvända?

Ghazni har blivit attackerat från fyra håll från Talibanernas sida och kriget har pågått sedan torsdagskvällen förra veckan. Provinsen styrs av Talibanerna.

Jag heter Abbe Hoseini och kommer från min hemstad Ghazni. Just känner jag mig så maktlös och besviken på den korrupta regeringen. Att skåda din hemstad falla är något som gör så ont i hjärtat så att man inte kan sova på nätterna. Staden var känd för bland annat sina filosofer, vetenskapsmän och poeter en gång i tiden, men nu finns det risk för människors liv. Det är folkets liv som står i spel. Talibanerna har tagit sina baser bland folket, vilket gör det svårt för militären att ta över staden från idioterna som har förstört allt för folket!

Terroristerna har gått till angrepp mot polisstationer, civila byggnader och har bränt Telekommunikation-stationer och Tv-stationer, vilket gör det omöjligt för folket att kommunicera med varandra.

Vi har flytt på grund av kriget, för hitta någonstans för att kunna känna oss trygga men del av oss har hittat det medan tusentals ensamkommande riskerar att utvisas till döden eller leva på gator utan nån form av framtid!
Vi vet redan att ensamkommandes är stora tillgångar till det svenska samhället och Afghanistan är inte säkert så frågan är så här att varför ensamkommande får inte stanna i Sverige, i ett land där de känner sig trygga i!

Pray for Ghazni! Afghanistan is not safe!

Abbe Hoseini

You May Also Like