Rinmangymnasiet i centrala Eskilstuna – en av flera kommunala gymnasieskolor i kommunen…

Rinman Science College-dag anordnas på Rinmangymnasiet i Eskilstuna

Nu på fredag (22/9) arrangerar Rinman Science College en aktivitetsdag för elever på naturvetenskapliga-, industritekniska och teknikprogrammet på Rinmangymnasiet i Eskilstuna.

Rinman Science College är ett samarbete mellan Eskilstuna Kommun, Rinmangymnasiet och Eskilstuna Fabriksförening. Samarbetet är långsiktigt och aktivitetsdagen är en del av den satsningen. Cirka 700 ungdomar från Rinmangymnasiet kommer att möta en variation av aktiviteter på olika platser i staden under hela fredagen.

“En utbildning som matchar framtiden”

– Målet med samarbetet är att ge våra elever en utbildning som matchar framtiden och det näringslivet och samhället behöver. Vi gör utbildningarna som vi erbjuder mer relevanta på alla nivåer, både för yrkes- och högskoleförberedande program, berättar Sara Berglund, rektor på Rinmangymnasiet.

Kvaltävlingar till Yrkes-SM 2024

Tidigare nu i veckan arrangerade Fordon- och transportprogrammet på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna en av kvaltävlingarna till Yrkes-SM 2024 för unga blivande lastbilsförare. Tävlingarna hölls på Ekeby, och det var 20 elever från yrkesskolor i Mellansverige som deltog i kvaltävlingen och visade upp sina yrkeskunskaper i sju olika moment, som exempelvis manövrering och distribution.

Brian Olsen var Rekarnegymnasiets deltagare i tävlingen. Han går i årskurs 3 på Fordon- och transportprogrammet. (Foto: Eskilstuna Kommun)

“Teori och praktik varvas”

– När jag fick frågan om jag ville vara med i kvaltävlingen för Yrkes-SM så tänkte jag direkt att jag ställer upp för att det är kul att tävla och jag gillar utmaning. Det bästa med Fordons- och transportprogrammet är att utbildningen varierar teori med praktiska övningar. Skolan ger oss elever möjligheten att vara delaktiga i utbildningen och vi får komma med önskemål om hur vår dag ska se ut, berättar Brian Olsen.

Brian gjorde ett kanonjobb – med gott humör kämpade han på hela dagen och genomförde alla moment.

Tävlingarna lockade besökare

Tävlingen lockade också en hel del besökare från andra skolor, både gymnasieskolor och grundskolor, som kom och tittade under dagen. Det var även lokala företag som kom och ställde ut fordon samt Polisen och Räddningstjänsten.

Läs också:

Rinmangymnasiet i Eskilstuna anordnade aktivitetsdag för eleverna

You May Also Like