Nu säljs svenska skolor till en utländsk “infrastrukturinvesterare”

Det har skrivits spaltkilometer, även här i eFOLKET, om fastighetsimperiet SBB och dess grundare och ägare Ilija Batljan. SBB hade som “affärsidé” att köpa fastigheter från kommuner, regioner och staten, för att … Läs mer “Nu säljs svenska skolor till en utländsk “infrastrukturinvesterare””

Read more

Är det bara Ilija Batljan som ska hudflängas för att många kommuner nu sitter på pottkanten efter att ha sålt ut sina skolor, äldreboenden med mera?

Fastighetsbolaget SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB) och dess huvudägare, före detta S-politikern Ilija Batljan, hyllades för sina vidlyftiga affärer inom fastighetsbranschen och hans lansering av SBB som en “folkaktie”. Grundidén var att … Läs mer “Är det bara Ilija Batljan som ska hudflängas för att många kommuner nu sitter på pottkanten efter att ha sålt ut sina skolor, äldreboenden med mera?”

Read more

Heimstaden har 200 miljarder i skuld – Delar ut 6,7 miljarder till ägarna

Det har skrivits spaltkilometer, även i eFOLKET, om fastighetsbolaget Heimstaden och dess ägare, den norska mångmiljardären och riskkapitalisten Ivar Tollefsen.

Konceptet för Heimstaden är att köpa upp hyresfastigheter, både i Norden och … Läs mer “Heimstaden har 200 miljarder i skuld – Delar ut 6,7 miljarder till ägarna”

Read more