Mia E Göransson ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla – ”Before and after science” – en fauna i porslin

”Ny natur” är ett tema som Mia E Göransson har arbetat med under 25 år, och då främst genom installationer av keramiska formelement som landskap och i stilleben. En natur som är … Läs mer “Mia E Göransson ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla – ”Before and after science” – en fauna i porslin”

Read more

Stipendiaten Isabelle Hell ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Föreningen Ebelingmuseets Vänner delar årligen ut ett stipendium till unga konstnärer med Sörmlandsanknytning. Detta för att främja deras fortsatta konstnärliga arbete. 2023 års stipendiat är Isabelle Hell, född och bosatt i Eskilstuna. … Läs mer “Stipendiaten Isabelle Hell ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”

Read more

Tomas Lundgren ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla (Historiens öga)

Tomas Lundgrens arbete kretsar kring bilden och hur den representerar tid och minne. Med utgångspunkt i olika förlagor bygger han upp målningar som undersöker spår ur det förflutna. Verken berör ofta händelser, … Läs mer “Tomas Lundgren ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla (Historiens öga)”

Read more

Tredjeårsstudenter från Kungliga Konsthögskolan ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Tredjeårsstudenterna från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm presenterar sina arbeten på Ebelingmuseet i Torshälla under titeln RUPTUR – en utställning som tar avstamp från studenternas vilja att testa idéer och/eller möjligheten att presentera … Läs mer “Tredjeårsstudenter från Kungliga Konsthögskolan ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”

Read more

Raha Rastifard ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

I en serie färgsprakande verk i 3D-linsteknik utmanas betraktarens blick genom skapade förskjutningar av motivet. Linstryck är en flerstegsprocess som vanligtvis används för att skapa en animerad effekt, en känsla av tredimensionalitet … Läs mer “Raha Rastifard ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”

Read more

Magnus Thierfelder Tzotzis ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Magnus Thierfelder Tzotzis “Spring i luften”

Magnus Thierfelder Tzotzis konstnärliga arbete börjar ofta i en promenad, utan ett direkt mål eller riktning. Promenaden är redskapet för iakttagande. Likt en barometer läser han … Läs mer “Magnus Thierfelder Tzotzis ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”

Read more

Linda Karlsson och Samuel Klauninger ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Det har blivit dags för årets första utställningar på Ebelingmuseet i Torshälla. ”With a stolen past, remember NOW!” av Linda Karlsson och ”Magnetisk nollpunkt” av Samuel Klauninger.

”With a stolen past, remember

Läs mer “Linda Karlsson och Samuel Klauninger ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”
Read more

Stellan Wiberg ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Stellan Wiberg ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla nu under sommaren. Utställningen går under namnet “Skulpturporträtt, tillbakablickar och infall”.

Under tidigt 1970-tal använde Stellan Wiberg sina egna skulpturer som motiv för målningar. … Läs mer “Stellan Wiberg ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla”

Read more